Afbeelding
Pixabay

Ook in 2020 regeling voor Amstelveense woningzoekenden tussen 28 en 34 jaar

25 januari 2020 om 12:00 Wonen

AMSTELVEEN Opnieuw is een aantal Amstelveense woningzoekenden tussen 28 en 34 jaar aan een sociale huurwoning geholpen in Amstelveen. Ze maken gebruik van een speciale maatwerkregeling die sinds vorig jaar van kracht is. Inmiddels hebben vijftien Amstelveners een woning toegewezen gekregen via de regeling. Voor 202 zijn twintig woningen beschikbaar voor deze regeling.

Deze 'Maatwerkregeling voor 28-34 jarige woningzoekenden' is door de gemeente begin 2019 ingesteld en wordt in samenwerking met Eigen Haard uitgevoerd. De regeling is bedoeld om jongvolwassenen actief naar een woning te begeleiden. Het gaat om een specifieke groep mensen die niet meer in aanmerking komt voor een woning met een tijdelijk jongerencontract omdat ze ouder zijn dan 28 jaar.

"Feitelijk zit deze groep knel, omdat zij na jaren zoeken op hun 28ste niet meer in aanmerking komen voor een jongerenwoning. Voor deze groep hebben wij specifiek beleid gemaakt om ze toch aan een woning te helpen", legt wethouder Rob Ellermeijer (Wonen) uit. "In september hebben we de eerste sleuteloverdracht gedaan, mooi om te zien dat we sindsdien meer mensen hebben kunnen helpen."

DOORGAAN In 2019 bleek dat er 37 Amstelveners voldoen aan de criteria die gelden om in aanmerking te komen. Met Eigen Haard is geregeld dat in 2019 met deze regeling twaalf woningen zijn verhuurd en drie konden worden aangeboden. In januari/februari zullen nog vijf kandidaten een aanbod krijgen. "Voor 2020 hebben we het aantal voor deze regeling beschikbaar te stellen woningen vastgesteld op twintig, zodat we dit jaar in dit tempo kunnen doorgaan," zegt Ellermeijer.

WONING GEWEIGERD In totaal negen kandidaten die voldeden aan de criteria hebben een woning geweigerd. Soms kwam dat omdat ze zelf al iets gevonden hadden, maar soms ook omdat de woning of de wijk niet naar wens was. "Dat heeft ons verbaasd", zegt Ellermeijer. "Als je zo lang moet wachten op een woning is het eigenlijk gek dat je een dergelijk aanbod weigert."

CRITERIA Om in aanmerking te komen moet de woningzoekende tussen de 28 en 34 jaar zijn. Ook is de woningzoekende ten minste zes jaar onafgebroken ingezetene, dan wel gedurende de voorafgaande tien jaar ten minste zes jaar onafgebroken ingezetene geweest van de gemeente Amstelveen. Daarnaast moet de woningzoekende ten minste zes jaar naar een eerste woning via WoningNet hebben gezocht, waarbij minimaal de laatste twee jaar ten minste zes keer per jaar gereageerd op een woning.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie