Twister Boek en Cadeau is in winkelcentrum Westwijk gevestigd tegenover de 'oude' winkel.
Twister Boek en Cadeau is in winkelcentrum Westwijk gevestigd tegenover de 'oude' winkel. Twister

Tweede Twister-vestiging in Westwijk: boek- en cadeauwinkel voor volwassenen

18 september 2023 om 12:43 Winkels

AMSTELVEEN Met een ‘zachte opening’ op 1 augustus en een officiële opening op 1 september heeft Robin de Vries – eigenaar van speelgoed-, kantoor- en boekhandel Twister – haar tweede winkel geopend in winkelcentrum Westwijk: ‘Twister Boek en Cadeau’.

“In de ‘oude’ winkel hadden we al boeken voor volwassenen en een klein assortiment cadeauartikelen. Maar de ruimte om het goed en mooi uit te stallen, hadden we niet”, legt Robin  de Vries uit. “Toen de winkelruimte tegenover ons vrijkwam, was dat een uitgelezen kans om uit te breiden. In de nieuwe winkel kunnen we een breder assortiment cadeauartikelen voor volwassenen aanbieden, en een groter aanbod boeken beter en mooier presenteren. Daar was duidelijk veel vraag naar. We hebben inmiddels ook een aanbod van Engelstalige boeken dat we in de nabije toekomst verder zullen uitbreiden.”

DHL-PAKKETPUNT

De nieuwe Twister is tevens gelinkt aan Libris.nl, waar boekenliefhebbers boeken kunnen bestellen via Twister. Ook zullen er signeersessies en andere activiteiten gaan plaatsvinden. Tevens is er met de nieuwe winkel nu een DHL-pakketpunt gevestigd in het winkelcentrum, waar DHL-pakketten kunnen worden verzonden en opgehaald.

ALS ZATERDAGKRACHT BEGONNEN

Robin de Vries begon op 15-jarige leeftijd als zaterdagkracht bij Twister, waar ze – met enkele onderbrekingen vanwege studie en stages – langzaam uitgroeide tot een vaste medewerker met ideeën en plannen om de winkel uit te breiden. Zij initieerde een speelgoedafdeling, introduceerde de Kinderboekenweekmarkt op de basisscholen in de Westwijk en creëerde onder meer de zogenaamde ‘verjaardagsmanden’, die gretig aftrek vinden. In 2014 nam ze de winkel over van de vorige eigenaar. In 2018 werd de winkel verbouwd om de zaak een wat frissere aanblik te geven.

“De reacties van vaste klanten, maar ook van overige bezoekers van het winkelcentrum op de nieuwe winkel zijn verwarmend,” aldus Robin de Vries. “Iedereen reageert erg enthousiast en dat is erg leuk om te ervaren. Maar ook het huidige team van Twister was direct enthousiast toen ik de plannen om een tweede winkel te openen bekendmaakte. Het was fijn om te merken dat de medewerkers achter het idee stonden.”


Het interieur van Twister Boek en Cadeau. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie