Winkelcentrum Waardhuizen met de inmiddels gesloten Coop-supermarkt.
Winkelcentrum Waardhuizen met de inmiddels gesloten Coop-supermarkt. Foto: gemeente Amstelveen

‘Omgeving winkelcentrum Waardhuizen moet aantrekkelijker’

21 april 2023 om 08:00 Winkels

AMSTELVEEN De gemeenteraad heeft woensdag een motie aangenomen van Actief voor Amstelveen (AVA) waarin het college gevraagd wordt om de omgeving van het winkelcentrum Waardhuizen aantrekkelijker te maken en een uitnodigende uitstraling te geven. De aanleiding hiervoor is de recent verdwenen supermarkt.

“Voor minder valide bewoners is de tocht naar omliggende winkelcentra zoals Middenhoven en Groenhof te ver of onmogelijk,” aldus AVA-fractieleider Michel Becker. 

Inmiddels heeft het college van B en W bekendgemaakt samen met de eigenaar van het winkelcentrum Waardhuizen de haalbaarheid van een nieuwe supermarkt daar te onderzoeken. Wethouder Adam Elzakalai zei dat uit gesprekken met eigenaar Netjes is gebleken dat die bereid is verdere stappen te zetten, al geeft dat nog geen garantie op de komst van een nieuwe supermarkt.

Wat betreft het verbeteren van de uitstraling van het winkelcentrum zelf is dat volgens Elzakalai in de eerste plaats een zaak van de eigenaar. Voor de omgeving verwees hij naar het gemeentelijk onderhoudsplan en als er meer geld nodig is, dan kan daar bij het voorbereiden van de begroting voor volgend jaar over gesproken worden.

De VVD en de PvdA vonden de motie eigenlijk overbodig, maar vonden deze wel ‘steunwaardig’. Volgens Ferry van Groeningen (BBA) kan de gemeente er niet omheen om als er weer een supermarkt komt en het winkelcentrum wordt opgeknapt, iets aan de omgeving te doen. De raad nam de motie unaniem aan.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie