De C&A-vestiging in Stadshart Amstelveen.
De C&A-vestiging in Stadshart Amstelveen. Google Streetview

C&A vertrekt op 1 juli uit Stadshart Amstelveen

2 maart 2023 om 15:04 Winkels Stadshart Amstelveen

AMSTELVEEN De C&A-vestiging in Stadshart Amstelveen sluit op 1 juli de deuren. Dat meldt een woordvoerster van het kledingconcern. Gisteren maakte RTV Amstelveen reeds melding van plannen van het concern om de vestiging in Amstelveen te sluiten. De kledingzaak verhuist niet naar een ander pand in het winkelcentrum. “Wij reloceren op dit moment niet. C&A is en blijft wel in de gehele (Amsterdamse) regio aanwezig met inspirerende winkels,’ aldus Mieke van Groningen van C&A Nederland. Het bedrijf richt zich daarnaast steeds meer op online verkoop van kleding.

C&A heeft recent in heel Europa al diverse zaken gesloten. Ook in Nederland gingen diverse winkels dicht in onder meer Veendam, Vlaardingen, Woerden en Sittard. Nu is ook in Amstelveen aan de beurt. Volgens de woordvoerder betrof het een ‘weloverwogen besluit’ om de vestiging te sluiten.

C&A is al sinds mensenheugenis gevestigd in een grote winkelpand aan de Pieter Lastmanweg in het centrum van Amstelveen. Het pand is eigendom van Redevco, een van de onderdelen van Cofra, het bedrijf van de familie Brenninkmeijer. Cofra is ook eigenaar van C&A.

Volgens het bericht van RTV Amstelveen zou het pand aan de Pieter Lastmanweg na vertrek van C&A mogelijk grotendeels worden verhuurd aan modeketen Zara die nu nog aan het Binnenhof in Stadshart Amstelveen gevestigd is. Dit werd echter niet bevestigd door Redevco. Volgens de eigenaar van het C&A-gebouw zou het nog te prematuur zou zijn om iets over de toekomstige invulling van het winkelpand te kunnen melden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie