Burgemeester Tjapko Poppens bezoekt de kringloopwinkels van de Boem.
Burgemeester Tjapko Poppens bezoekt de kringloopwinkels van de Boem. Gemeente Amstelveen

Burgemeester bezoekt kringloopwinkels De Boem

3 november 2021 om 18:30 Winkels

AMSTELVEEN Burgemeester Tjapko Poppens bracht maandag een bezoek aan de kringloopwinkels van De Boem, voorheen Boemerang. Hij werd ontvangen door Sven Keltering, directeur-bestuurder van De Boem en Abel Claassen, commercieel manager. De burgemeester kreeg een rondleiding en een kijkje achter de schermen op beide locaties. 

De Boem heeft een gemiddeld bezoekersaantal van 1.000 mensen per dag. Stichting De Boem is een professioneel kringloopbedrijf, zonder winstoogmerk. Bij De Boem werken circa 125 mensen, het merendeel met een afstand tot de arbeidsmarkt. Mensen die een beschutte werkomgeving nodig hebben of in het kader van re-integratie, een stage of een zinvolle dagbesteding een plekje bij de Boem vinden. 

Burgemeester Poppens zei onder de indruk te zijn van de grootte, het gevarieerde aanbod en uitstraling van beide winkels. “De Boem dient meerdere maatschappelijke doelen. Mensen met een bescheiden beurs kunnen hier betaalbare, goede spullen vinden. Het is heel goed dat spullen een tweede leven krijgen en niet worden weggegooid. Daarbij is het mooi om te zien dat hier zoveel verschillende groepen mensen enthousiast aan het werk zijn.”

De Boem heeft kringloopwinkels op twee locaties. Meubels, speelgoed, antiek en huishoudelijke artikelen zijn te vinden in de winkel op de Binderij 27. Sinds 20 oktober is een tweede winkel geopend op de Ziederij 6 waar kleding en boeken worden verkocht. De winkels zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.30 tot 17.30 uur en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Inbrengen van goederen kan van maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 16.30 uur op Ziederij 6.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie