Busllijn 348 rijdt vanaf 10 december vanaf het Busstation in Stadshart Amstelveen niet meer door Station Zuid.
Busllijn 348 rijdt vanaf 10 december vanaf het Busstation in Stadshart Amstelveen niet meer door Station Zuid. René de Leeuw

Nieuwe dienstregeling Connexxion: buslijn 348 rijdt niet verder dan Amstelveen busstation

7 december 2023 om 17:39 Verkeer en vervoer

AMSTELVEEN Vervoersbedrijf Connexxion voert vanaf zondag 10 december de nieuwe dienstregeling in. Eén van de grote wijzigingen in de regio Amstelland is dat buslijn 348, die nu nog tussen Uithoorn en Station Zuid in Amsterdam rijdt met ingang van 10 december niet verder gaat dan het busstation in Stadshart Amstelveen. Daar kan dan worden overgestapt op lijn 358 naar Station Zuid.

Connexxion kort buslijn 348 in wegens de invoering van 30 km/uur als maximale snelheid op veel wegen in Amsterdam. Dat gaat op vrijdag 7 december in en dat gaat tot langere reistijden voor de Connexxion-bussen in de stad leiden. Er zouden dan om dezelfde dienstregeling te kunnen rijden extra bussen en chauffeurs ingezet moeten worden en dat leidt tot hogere kosten. Daarom kiest Connexxion voor inkorting van lijn 348, die daardoor vanaf 10 december ook niet meer bij de haltes aan de Kruiskerk, de Graaf Florislaan en de Kalfjeslaan zal komen. Lijn 358 stop daar wel.

Een andere grote wijziging in de dienstregeling in Amstelland-Meerlanden is dat buslijn 192 vanaf 10 december niet meer op zaterdag rijdt.

Vanaf 10 december staat de nieuwe dienstregeling in de reisplanner van Connexxion.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie