Wethouder Herbert Raat (Verkeer en Vervoer) bedankt VVN-instructeur Erwin Veenboer.
Wethouder Herbert Raat (Verkeer en Vervoer) bedankt VVN-instructeur Erwin Veenboer. Gemeente Amstelveen

In 2024 weer opfriscursus rijvaardigheid voor Amstelveense ouderen wegens grote vraag

23 oktober 2023 om 11:44 Verkeer en vervoer

AMSTELVEEN In het raadhuis van Amstelveen heeft vorige week de laatste van de vier gratis Opfriscursussen rijvaardigheid voor ouderen (65+) van dit jaar plaatsgevonden. De animo voor de cursus was dit voorjaar zo groot, dat er dit najaar extra opfriscursussen zijn georganiseerd. Desondanks bestaat er nog steeds een wachtlijst. Daarom hebben Veilig Verkeer Nederland (VVN), afdeling Amstelveen-Amstelland, en de gemeente Amstelveen besloten om volgend jaar opnieuw opfriscursussen te organiseren.

Tijdens de tweedaagse Opfriscursus rijvaardigheid laten deelnemers zich bijspijkeren over de nieuwste verkeersregels. Wethouder Herbert Raat overhandigde tijdens de laatste cursusdag bloemen aan verkeersinstructeur Erwin Veenboer en Joss Tabak van de afdeling Amstelveen-Amstelland van veilig verkeer Nederland. “We willen hen ontzettend bedanken voor hun inzet om Amstelveense ouderen vaardiger te maken in de, voor hen vaak nieuwe, verkeersregels- en situaties”, zegt wethouder Raat. “Het vergroot de verkeersveiligheid en daarom gaan we er volgend jaar zeker mee door. Het grote enthousiasme onder de deelnemers is prachtig om te zien.”

GROTE BELANGSTELLING

Na enkele jaren afwezigheid vanwege de coronapandemie, keerde de populaire Opfriscursus rijvaardigheid voor ouderen dit jaar terug in het raadhuis. Voor de cursus hadden zich ruim 200 Amstelveners aangemeld. Ruim 160 van hen konden deelnemen aan een van de vier opfriscursussen die in het voor- en najaar plaatsvonden. De overige belangstellenden konden niet op de voorgestelde data en zijn voor volgend jaar ingedeeld. De gemiddelde leeftijd was 77 jaar, waarbij de jongste 65 jaar en de oudste maar liefst 95 jaar was. Het aantal vrouwen en mannen was vrijwel gelijk.

Een deskundige verkeersinstructeur praat de deelnemers bij over alle verkeersregels die in de loop der jaren veranderd zijn. Ook krijgen zij tips voor zuiniger en milieuvriendelijker rijden. De theoriecursus is bedoeld voor ouderen (65+) uit Amstelveen en bestaat uit twee bijeenkomsten van twee uur. Deelnemers ontvangen een theorieboek. Tijdens de eerste cursusdag kan men zich aanmelden voor een rijvaardigheidsrit met een erkende rijinstructeur in de eigen auto en omgeving. De theoriebijeenkomsten en praktijkrit hebben een informatief karakter. Er is geen examen.

Zodra bekend is wanneer de opfriscursussen in 2024 plaatsvinden, zal dit bekendgemaakt worden door de gemeente en VVN-afdeling Amstelveen-Amstelland. De personen op de wachtlijst krijgen bericht van VVN-afdeling Amstelveen-Amstelland.


Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie