Afbeelding
Gerrit Serne | Archief

Op fietsexcursie langs de A9 in Ouderkerk aan de Amstel

26 september 2023 om 11:30 Verkeer en vervoer

OUDERKERK In opdracht van Rijkswaterstaat werkt aannemer VeenIX aan de verbreding van de A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht (A9BAHO). Nieuwsgierig naar de werkzaamheden die naast Ouder-Amstel plaatsvinden? Er is van alles te zien tijdens de diverse werkzaamheden. Rijkswaterstaat biedt daarom al een tijdje fietsexcursies aan langs de A9 in Amstelveen. Nu is ook Ouder-Amstel aan de beurt.

De fietsrondleiding wordt verzorgd door Peter Hollaar, een oud-medewerker van Rijkswaterstaat die alles over het project weet. De rondleiding duurt ongeveer 2,5 uur en vindt plaats in Ouderkerk aan de Amstel.

PROGRAMMA

De excursie begint bij het gemeentehuis van Ouder-Amstel (Vondelstraat 1, Ouderkerk aan de Amstel) vanaf 13.45 uur (vertrek om 14.00 uur). De fietstocht gaat vanaf het gemeentehuis naar de Polderweg, waar er tekst en uitleg volgt bij deze onderdoorgang. Daarna gaat de fietstocht door naar de bouwkeet aan de zuidzijde van de A9, waar er om 14.30 uur koffie en thee met iets lekkers erbij klaarstaat voor de deelnemers. Peter geeft hier een korte presentatie over het project. Er kunnen ook vragen aan Peter worden gesteld. Omstreeks 15.30 uur gaat de fietstour weer verder. Via een korte stop met uitleg bij het viaduct over de Rondehoep West gaat de tocht weer richting het gemeentehuis.

RONDLEIDINGEN

De rondleidingen vinden plaats op woensdag 18 oktober, 1 november en dinsdag 14 november. Inschrijven voor de rondleiding kan via bezoekerscentrum.rijkswaterstaat.nl.

Liever met de bus in plaats van de fiets? Meld je dan aan voor de busrondleiding langs de hoogtepunten van het programma SAA.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie