De Jane Adamslaan bij het kruispunt met Weldam (links in de verte moet De Scheg West komen).
De Jane Adamslaan bij het kruispunt met Weldam (links in de verte moet De Scheg West komen). Google Streetview

Zorgen over verkeersdrukte in Westwijk door komst nieuw wijk De Scheg West

21 september 2023 om 10:33 Verkeer en vervoer

AMSTELVEEN Bewoners van Westwijk Zuid West maken zich zorgen over de verkeersontsluiting van de nieuw te bouwen wijk De Scheg West, waar rond de 800 woningen moeten komen. Zij vrezen voor meer verkeer op de Jane Addamslaan en voor mogelijk onveilige situaties voor kinderen in hun buurt. Dat verklaarden zij woensdag in een raadsgesprek.


“Veel kinderen steken de Jane Addamslaan en Weldam over of gebruiken in de wijk de fiets, ebike of brommer,” zeggen zij. “Zij zullen te maken krijgen met veel meer verkeer. Daarnaast zal langsparkeren lastiger worden en de drukte in de straat tot (geluids)hinder en vertraging zorgen.”

Liever zien de bewoners een extra ontsluiting op de Legmeerdijk. Voor Westwijk Zuid West geeft die volgens hen verlichting in de verkeersintensiteit op Weldam en de Jane Addamslaan West en ook op de rotonde op de Legmeerdijk. In een verkeersonderzoek van de gemeente wordt zo’n extra ontsluiting niet als noodzakelijk gezien, maar de bewoners zijn het daar niet mee eens.

Een nieuwe variant met ontsluiting via de Jane Addamslaan en Weldam, maar zonder ontsluiting via de Hammarskjöldsingel zien de bewoner evenmin zitten. Er komt dan volgens hen veel extra verkeer op de Jane Addamslaan Noord, waar bovendien een basisschool aan gevestigd is. Weldam zou 5600 auto’s extra te verwerken krijgen en ook de Noorddammerweg wordt dan meer gebruikt. Die komt uit op het kruispunt Assering/Noorddammerweg/Zeelandiahoeve waar ook een basisschool staat en waar ook nu al veel autoverkeer is.

De gemeenteraad houdt woensdag 27 september een raadsdebat waarin de toekomstplannen voor De Scheg West, waar ook de verkeersontsluiting deel van uitmaakt, worden besproken. Het raadsbebat begint om 19.00 uur en vindt plaats in het raadhuis.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie