Geen vliegverkeer woensdagochtend vanwege slecht weer.
Geen vliegverkeer woensdagochtend vanwege slecht weer. Amsterdam Airport Schiphol

Schiphol gaat woensdagochtend tussen 9 en 11 uur dicht vanwege slechte weer

4 juli 2023 om 19:44 Verkeer en vervoer

HAARLEMMERMEER Woensdagochtend kunnen er tussen 09.00 en 11.00 uur geen vliegtuigen landen op Schiphol door het verwachte slechte weer. De luchthaven houdt rekening met annuleringen en vertragingen “door een combinatie van harde windstoten, regen en slecht zicht”. Luchtvaartmaatschappij KLM moet daardoor 207 vluchten schrappen.

Een woordvoerder van Schiphol benadrukt dat het niet mogelijk is voor vliegtuigen om te landen. Maar daarvan zal ook vertrekkend vliegverkeer hinder ondervinden, benadrukt ze. Dat heeft te maken met de vliegschema’s: als een vliegtuig niet op Schiphol kan aankomen, kan datzelfde vliegtuig later ook niet vertrekken.

Hoeveel vluchten in totaal worden getroffen, is nog onduidelijk. Dat hangt volgens Schiphol af van onder meer de nieuwe planning van luchtvaartmaatschappijen en de actuele weersomstandigheden.

KLM zegt de geschrapte reizen om te boeken. “We vinden dit heel vervelend voor onze klanten.” De luchtvaartmaatschappij wijst er ook op dat er door gepland onderhoud aan de Buitenveldertbaan minder capaciteit is. Dat zorgt er in combinatie met de harde wind voor dat er minder vliegtuigen kunnen opstijgen en landen.

Ook easyJet verwacht verstoringen, maar zegt de “precieze impact” op het schema nog te bekijken. Bij Transavia worden vooralsnog geen vertragingen en annuleringen verwacht, zegt een woordvoerder.

Woensdagochtend geldt in het hele land code geel. Het KNMI waarschuwt voor zware windstoten en veel regen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie