Youssef Ben Idder (D66), Menno van Leeuwen (VVD) en Arnout van de Bosch bij een fietsenstalling bij een halte van de Amstelveenlijn.
Youssef Ben Idder (D66), Menno van Leeuwen (VVD) en Arnout van de Bosch bij een fietsenstalling bij een halte van de Amstelveenlijn. Aangeleverd

D66, PvdA en VVD dringen aan op betere bestrijding fietsendiefstal in Amstelveen

26 mei 2023 om 13:53 Verkeer en vervoer

AMSTELVEEN D66, PvdA en VVD willen dat fietsendiefstal in Amstelveen beter bestreden gaat worden. Net als elders in Nederland, worden ook hier regelmatig fietsen en e-bikes gestolen. “Het is  belangrijk dat inwoners hun rijwiel veilig kunnen stallen, omdat fietsen en e-bikes een steeds grotere rol in het vervoer gaan spelen,” licht D66-raadslid Youssef Ben Idder toe. De drie partijen hebben hierover vragen gesteld aan het college van B en W.

De fietsendiefstallen vinden onder andere plaats bij haltes van het openbaar verroer. Veel mensen stallen daar hun fiets om van daaruit vervolgens op de bus of in de tram te stappen. De drie partijen willen van het het college welke maatregelen zijn getroffen om het aantal fietsdiefstallen te doen dalen en welke maatregelen nog genomen zullen worden.

BEWAAKTE FIETSENSTALLINGEN

Ze wijzen er daarbij op dat de motie ‘Bewaakte fietsenstalling Amsteltram’ van PvdA, VVD, D66 en CDA over dit onderwerp al twee jaar geleden unaniem door de gemeenteraad is aangenomen. In die motie werd opgeroepen om meer te in investeren in bewaakte fietsenstallingen rondom de haltes van de Amsteltram.

VERANTWOORDELIJKHEID PAKKEN

“Binnen de Vervoerregio Amsterdam worden de komende jaren 175.000 woningen gebouwd en naast de overige vervoermiddelen wordt sterk ingezet op de fiets en dan met name op de e-bike. Deze fietsen zijn duurder dan gewone fietsen en gewild bij het dieven-gilde. Wij moeten als raad onze verantwoordelijkheid pakken om fietsendiefstal tegen te gaan,” aldus VVD-raadslid Menno van Leeuwen.

DUURZAAM ALTERNATIEF VOOR AUTO

Ook de PvdA vindt het tegengaan van fietsendiefstal belangrijk.  “De wegen in en om Amstelveen lopen vast door het toenemende autoverkeer. Het is daarom belangrijk om duurzame alternatieven te bieden. Een combinatie van fiets en OV kan aantrekkelijk zijn, maar dan moeten mensen niet bang hoeven zijn voor fietsendiefstal. Tijd om daar wat aan te doen,” stelt PvdA-raadslid Arnout van den Bosch.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie