De huidige kruising van de Oranjebaan met de Camera Obscuralaan-Traviatastraat.
De huidige kruising van de Oranjebaan met de Camera Obscuralaan-Traviatastraat. Google Streetview

Na de zomer aanleg van twee rotondes in Oranjebaan bij Bankrashof

10 mei 2023 om 11:54 Verkeer en vervoer

AMSTELVEEN De gemeente gaat op de Oranjebaan bij het Bankrashof twee rotondes aanleggen. Dat gebeurt op de kruispunten met de Camera Obscuralaan-Traviatastraat en met de De Parelvisserslaan en de op- en afrit van de Beneluxbaan. De werkzaamheden worden in de tweede helft van 2023 en de eerste helft van 2024 uitgevoerd. Fietsers en voetgangers kunnen daardoor straks met voorrang oversteken. Bussen op de Oranjebaan houden een eigen rijstrook.

De verkeerslichten op de huidige kruispunten zijn verouderd en worden verwijderd. “Rotondes zijn veilige kruispuntvormen en kunnen tegelijk veel verkeer verwerken”, zegt wethouder Herbert Raat (verkeer). “Ander voordeel is dat langzaam verkeer helemaal niet meer hoeft te wachten. Met een eigen rijstrook kunnen bussen een eventuele wachtrij bij drukte passeren. We hebben hier de laatste jaren veel goede ervaringen mee opgedaan in Amstelveen, zoals bij de kruising Groenelaan-Laan van de Helende Meesters en Keizer Karelweg-Groen van Prinstererlaan.”

INFORMATIEAVOND

Aannemer KWS gaat het werk uitvoeren. De technische voorbereidingen vinden momenteel nog plaats. Medio dit jaar wordt een informatieavond gehouden voor omwonenden, scholen en bedrijven. Op deze avond wordt het ontwerp gepresenteerd en informatie gegeven over de verkeersmaatregelen en bereikbaarheid van de omgeving tijdens de uitvoering. Een uitnodiging hiervoor volgt later, zo kondigt de gemeente aan.

KAP BOMEN

Ter voorbereiding op dit project moeten negen bomen worden gekapt, waarvan er vijf in slechte staat verkeren en vier moeten wijken voor de herinrichting. Deze bomen worden ruimschoots gecompenseerd met een nieuwe groeninrichting.


Een eerste indruk van de nieuwe inrichting van de rijbaan en rotondes. De getoonde groeninrichting is niet de definitieve inrichting. - Foto: Gemeente Amstelveen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie