Wethouder Herbert Raat met oud-wethouder Joss Tabak die de cursus samen met de VVN organiseert tijdens de eerste bijeenkomst in het raadhuis.
Wethouder Herbert Raat met oud-wethouder Joss Tabak die de cursus samen met de VVN organiseert tijdens de eerste bijeenkomst in het raadhuis. Gemeente Amstelveen

Amstelveen breidt opfriscursus rijvaardigheid voor ouderen vanwege grote vraag uit

9 mei 2023 om 16:13 Verkeer en vervoer

AMSTELVEEN In het raadhuis is vanmorgen voor het eerst na de coronapandemie weer de gratis Opfriscursus rijvaardigheid voor ouderen (65+) gehouden. De animo tijdens de aanmeldperiode was zo groot dat veel Amstelveners op een wachtlijst terechtkwamen. Daarom hebben Veilig Verkeer Nederland (VVN) afdeling Amstelveen-Amstelland en de gemeente besloten om nog dit najaar extra opfriscursussen te organiseren.

Tijdens de tweedaagse Opfriscursus rijvaardigheid laten deelnemers zich bijspijkeren over de nieuwste verkeersregels. Vanochtend was de eerste van twee cursusdagen. 

Wethouder Herbert Raat (verkeer) verzorgde de opening en sprak de meer dan veertig aanwezigen in de raadszaal toe. Ook bedankte hij oud-wethouder Joss Tabak die de cursus samen met de VVN organiseert met een bos bloemen. “We vinden het heel belangrijk dat ouderen in Amstelveen zich op deze laagdrempelige manier kunnen laten bijpraten over nieuwe verkeersregels en -situaties.” zei wethouder Herbert Raat (verkeer). “De cursus draagt bij aan de verkeersveiligheid. Het is dan ook goed om te merken dat er zoveel belangstelling is om mee te doen met de opfriscursus. Joss bedank ik hartelijk voor haar tomeloze inzet voor de ouderen in Amstelveen.”

Tijdens de cursus praat een deskundige verkeersinstructeur de deelnemers bij over alle verkeersregels die in de loop der jaren veranderd zijn. Ook krijgen zij tips voor zuiniger en milieuvriendelijker rijden. De theoriecursus is bedoeld voor ouderen (65+) uit Amstelveen en bestaat uit twee bijeenkomsten van twee uur. Deelnemers ontvangen een theorieboek. Tijdens de eerste cursusdag kan men zich aanmelden voor een rijvaardigheidsrit met een erkende rijinstructeur in de eigen auto en omgeving. De theoriebijeenkomsten en praktijkrit hebben een informatief karakter. Er is geen examen.

Zodra bekend is wanneer de volgende opfriscursussen plaatsvinden, zullen de mensen op de wachtlijst bericht krijgen van VVN-afdeling Amstelveen-Amstelland.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie