Het oude A9-viaduct over de Keizer Karelweg is afgelopen weekend gesloopt.
Het oude A9-viaduct over de Keizer Karelweg is afgelopen weekend gesloopt. Rijkswaterstaat/Gerrit Serne

A9-viaduct over Keizer Karelweg in één weekend compleet verdwenen

25 april 2023 om 15:52 Verkeer en vervoer

AMSTELVEEN Het viaduct van de A9 over de Keizer Karelweg is afgelopen weekend in recordtempo gesloopt. De sloop was was nodig om de verbreding en de aanleg van de verdiepte ligging van de A9 in Amstelveen mogelijk te maken. Bij de sloop werd onder andere een 300 tons kraan gebruikt, de grootste sloopkraan van Nederland. 

Het viaduct over de Keizer Karelweg kon gesloopt worden, omdat verkeer over de A9 nu over de tijdelijke rijstroken (bypass) rijdt. Daardoor is ruimte op de plek van de oude rijbanen ontstaan om de verbrede en verdiepte A9 aan te leggen.

Om de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren, was het volgens betrokken partijen noodzakelijk om de Keizer Karelweg afgelopen weekend in zijn geheel af te sluiten. Hoewel het de voorkeur heeft om wegen alleen in de nacht of het weekend af te sluiten zodat het verkeer overdag kan blijven doorstromen, was daar nu niet voor gekozen. Dat zou namelijk betekenen dat er veel nachten achter elkaar gewerkt zou moeten worden waardoor de bewoners weer meer overlast ervaren. Na overleg tussen gemeente, VeenIX en Rijkswaterstaat is besloten om de werkzaamheden doorlopend vanaf donderdagavond tot maandagochtend uit te voeren zodat de nachtelijke overlast voor bewoners en de verkeershinder zo beperkt mogelijk bleef.

De sloop van het viaduct in beeld gebracht in een timelaps van Rijkswaterstaat:


De sloop van het A9-viaduct.
 Bij de sloop werd onder andere een 300 tons kraan gebruikt, de grootste sloopkraan van Nederland.
De sloop van het viaduct in het centrum van Amstelveen.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie