In september wordt ook in Kostverloren Noord-Oost betaald parkeren ingevoerd
In september wordt ook in Kostverloren Noord-Oost betaald parkeren ingevoerd Foto: Archief BDU

Olievlekwerking zet door: vanaf najaar ook betaald parkeren in Kostverloren Noord-Oost

13 april 2023 om 16:33 Verkeer en vervoer

AMSTELVEEN De gemeente Amstelveen voert in september 2023 in Kostverloren Noord-Oost betaald parkeren met parkeervergunning voor bewoners in. Uit parkeerdrukmetingen is gebleken dat de parkeerdruk in het gebied dusdanig hoog is dat er betaald parkeren ingevoerd kan worden. Bovendien zijn er door bewoners van de wijk meermaals meldingen gedaan of klachten ingediend over parkeeroverlast. Deze wijk grenst aan een gebied waar recent betaald parkeren is ingevoerd. Dit heeft geleid tot een een voorspelbare olievlekwerking, waarbij de parkeerdruk in andere gebieden toeneemt.

De uitbreiding van het betaald parkeren vindt plaats in het oostelijk deel van de wijk tussen de Saskia van Uylenburgweg en het Oostelijk Halfrond, waarin onder meer de Jeanne d’Arclaan, de Top Naeflaan en de Suze Groenweglaan liggen.  De vastgestelde parkeerdruk voldoet aan het beleid dat door de gemeenteraad is vastgesteld voor de invoering van betaald parkeren. Invoering van betaald parkeren heeft daarbij als doel om de leefbaarheid, bereikbaarheid en veiligheid in Amstelveense wijken te waarborgen. 

RONDJES RIJDEN

“Wij ontvangen regelmatig meldingen van inwoners over de parkeerdruk in dit gebied”, zegt wethouder Herbert Raat (Parkeren). “Er kunnen gevaarlijke situaties ontstaan als automobilisten rondjes rijden door woonwijken op zoek naar een parkeerplek. We voeren in steeds meer gebieden betaald parkeren in, zodat er genoeg parkeergelegenheid is voor Amstelveners om te kunnen parkeren in de eigen straat en voor hun bezoek.”

Om betaald parkeren in te kunnen voeren, moet de parkeerdruk minimaal 85 procent zijn in een gebied van minimaal 40.000 vierkante meter. In een aantal straten in Kostverloren Noord-Oost is de parkeerdruk lager dan dit percentage, maar deze straten worden wel meegenomen om te voorkomen dat door de olievlekwerking de parkeerdruk ook hier onacceptabel wordt.

BEZOEKERSVERGUNNING

Voor automobilisten zonder parkeervergunning gaat een maximale parkeerduur gelden van 2 uur. Bewoners kunnen een bezoekersvergunning aanvragen voor hun bezoek, zodat zij voor een langere periode en tegen een gereduceerd tarief kunnen parkeren.


De uitbreiding van het betaald parkeren-gebied is rood omlijnd. - Ilustratie: Gemeente Amstelveen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie