Afbeelding
Screenshot van de webcam bij het viaduct over de N201

Afbouw van viaduct Uithoornlijn over de N201 in nachtelijke uren

13 april 2023 om 12:42 Verkeer en vervoer

AMSTELVEEN Aannemer Dura Vermeer werkt van maandag 17 april tot en met zaterdag 6 mei aan de afbouw van het viaduct voor de Uithoornlijn over de N201. Deze werkzaamheden vinden in de nacht plaats om de hinder voor weggebruikers te minimaliseren. De aannemer brengt de randelementen aan de buitenzijde van het viaduct aan en haalt daarna de tijdelijke steigers weg. De N201 blijft tijdens de werkzaamheden in gebruik, alleen is er ’s nachts per rijrichting maar één rijstrook beschikbaar. Ook de op- en afritten blijven beschikbaar. De werkzaamheden zijn live te volgen via een webcam.

Op dit moment werken wordt het op het hele tracé tussen Amstelveen en het centrum van Uithoorn aan de toekomstige trambaan gewerkt. Zo wordt in de Legmeerpolder gewerkt aan de realistiae van het opstelterrein voor de tramstellen en wordt er verder gebouwd aan de voorzieningen die nodig zijn om de trams te laten rijden. Zo werkt Dura Vermeer aan het stroomvoorzieningsgebouw, de opstelsporen en de installaties. Aannemer Dekker werkt in opdracht van het GVB verder aan de washal voor de tramstellen. De putten voor de toekomstige waslocatie van de trams zijn inmiddels geplaatst.

Dit jaar wordt de trambaan verder aangelegd vanaf het opstelterrein in Amstelveen tot voorbij de bocht in de spoordijk bij Wederik/Buitendijks in Uithoorn en op de busbaan tussen de Faunalaan en het busstation in UIthoorn. De grote werkzaamheden duren nog tot en met de zomer van 2023. Naar verwachting wordt de nieuwe tramlijn na een testperiode van enkele maanden in de zomer van 2024 in gebruik genomen.


Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie