Een verkeersinstructeur praat deelnemers bij over alle verkeersregels die in de loop der jaren veranderd zijn.
Een verkeersinstructeur praat deelnemers bij over alle verkeersregels die in de loop der jaren veranderd zijn. Pixabay

Opfriscursus rijvaardigheid voor ouderen keert terug in raadhuis

11 april 2023 om 14:24 Verkeer en vervoer

AMSTELVEEN Na enkele jaren afwezigheid vanwege de coronapandemie is de Opfriscursus rijvaardigheid voor ouderen weer terug in het raadhuis. Ouderen (65+) uit Amstelveen kunnen gratis meedoen aan de tweedaagse cursus die de gemeente in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland (VVN), afdeling Amstelveen-Amstelland, aanbiedt.

Een verkeersinstructeur praat de deelnemers bij over alle verkeersregels die in de loop der jaren veranderd zijn. De theoriecursus is bedoeld voor ouderen (65+) uit Amstelveen en bestaat uit twee bijeenkomsten van twee uur. Deelnemers ontvangen een theorieboek. Tijdens de eerste cursusdag kunnen deelnemers zich aanmelden voor een rijvaardigheidsrit met een rijinstructeur in de eigen auto in omgeving. De theoriebijeenkomsten en praktijkrit hebben een informatief karakter. Er is geen examen.

VERKEERSVEILIGHEID

De tweedaagse Opfriscursus rijvaardigheid werd altijd drukbezocht. “Dus toen Joss Tabak, oud-wethouder in Amstelveen, vroeg of ze dit samen met VVN weer zou kunnen organiseren in het raadhuis, zeiden we natuurlijk meteen ja”, zegt wethouder Herbert Raat (verkeer). “Het is al snel 30, 40 of 50 jaar geleden dat iemand zijn rijbewijs heeft gehaald en in die jaren kan er veel veranderd zijn. Denk aan rotondes met tweerichtingsverkeer voor fietsers of nieuwe belijning. De cursus draagt bij aan de verkeersveiligheid in de gemeente en van ouderen in het bijzonder en dat ondersteunen wij van harte. We zijn trots op Joss dat zij al jaren de drijvende kracht is achter de organisatie van de Opfriscursus samen met VVN en dat ze zich ook na haar wethouderschap nog steeds inzet voor de ouderen van Amstelveen. Ik hoop dat we ons samen nog lang zullen inzetten voor de verkeersveiligheid.”

De eerste cursusdag is op 9 mei en de tweede op 6 juni. Beide bijeenkomsten duren van 10.00 tot 12.00 uur. Deelnemers worden verwacht op beide bijeenkomsten. Aanmelden kan bij VVN afdeling Amstelveen-Amstelland onder vermelding van naam en adres, telefoonnummer, geboortedatum en e-mailadres. Bij voorkeur aanleveren per e-mail naar: vvn.amstelland@gmail.com (of per post p/a J.de Graeflaan 123 1181DM Amstelveen). Het maximale aantal cursisten per cursus is 35.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie