e zuidelijke rijbaan van de bypass (rechts) is in februari al in gebruik genomen.
e zuidelijke rijbaan van de bypass (rechts) is in februari al in gebruik genomen. Naomi Heidinga

A9 bij Amstelveen dit weekend in richting Badhoevedorp afgesloten

24 maart 2023 om 16:07 Verkeer en vervoer Werk aan A9

AMSTELVEEN De A9 wordt vanaf vrijdagavond 20.00 uur tot maandag 27 maart 5.00 uur afgesloten vanaf knooppunt Holendrecht tot aan knooppunt Badhoevedorp. Verkeer dat in de richting Haarlem/Schiphol wil, wordt omgeleid via de A2, A10 en de A4 en moet rekening houden met 10 tot 30 minuten extra reistijd. Voor het verkeer dat in de andere richting gaat (vanaf knooppunt Badhoevedorp naar knooppunt Holendrecht) zijn dit weekend op de A9 twee in plaats van drie rijstroken beschikbaar. Dat verkeer moet rekening houden met circa 10 minuten extra reistijd.

Aannemer Veenix sluit dit weekend de noordelijke rijbaan van de A9 aan op de bypass in Amstelveen (tijdelijke rijstroken aan de zuidzijde van de A9 ). De bypass is nodig om ruimte te maken aan de noordkant van de A9 zodat Veenix kan starten met de bouw van de noordelijke bak van de verdiepte ligging van de snelweg. De zuidelijke rijbaan van de bypass is eerder al in gebruik genomen. Vanaf maandag 27 maart 5.00 uur rijdt al het verkeer ter hoogte van Amstelveen over de bypass.

GELUIDHINDER

Naast verkeershinder veroorzaken de werkzaamheden op sommige momenten ook forse geluidhinder voor de directe omgeving. Omwonenden zijn hierover per brief geïnformeerd, meldt Rijkswaterstaat.

(tekst gaat door onder de foto)


Zicht op de bypass vanaf het uitkijkpunt. - Rijkswaterstaat

UITKIJKPUNT

Belangstellenden kunnen de werkzaamheden komend weekend bekijken vanaf het uitkijkpunt bij het Kazernepad nabij het KKC in Amstelveen. Het uitkijkpunt is op zaterdag en zondag van 11.00 uur tot 15.00 uur geopend en medewerkers van VeenIX en Rijkswaterstaat zijn aanwezig om een toelichting te geven op de werkzaamheden.

MEER WERKZAAMHEDEN

Omdat de A9 vanaf knooppunt Holendrecht tot aan knooppunt Badhoevedorp dit weekend afgesloten is, voert VeenIX ook op verschillende andere locaties langs het tracé werkzaamheden uit. Het gaat om het verwijderen van vangrails en stukken oud asfalt (frezen) en het aanbrengen fundering voor de nieuwe (tijdelijke) weg (door een puinlaag te storten), en het aanbrengen van nieuw asfalt en nieuwe belijning, het plaatsen van betonnen blokken (barriers) en lichtmasten langs de weg en het aanbrengen van damwanden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie