Zicht op de bypass vanaf het uitkijkpunt.
Zicht op de bypass vanaf het uitkijkpunt. Rijskwaterstaat

Werk aan 9 bij Amstelveen komend weekend te zien vanaf uitkijkpunt

22 maart 2023 om 11:00 Verkeer en vervoer

AMSTELVEEN De A9 wordt vanaf vrijdag 24 maart 20.00 uur tot maandag 27 maart 5.00 uur in één richting afgesloten vanaf knooppunt Holendrecht tot aan knooppunt Badhoevedorp. Aannemer VeenIX sluit de noordelijke rijbaan van de bypass (tijdelijke rijstroken A9) dan aan beide kanten aan op de A9. Op maandag 27 maart rijdt al het verkeer op de A9 over de nieuwe bypass. Belangstellenden kunnen de werkzaamheden komend weekend bekijken vanaf het uitkijkpunt bij het Kazernepad nabij het KKC in Amstelveen. Het uitkijkpunt is op zaterdag en zondag van 11.00 uur tot 15.00 uur geopend en medewerkers van VeenIX en Rijkswaterstaat zijn aanwezig om een toelichting te geven op de werkzaamheden.

Komend weekend staan diverse werkzaamheden op het programma. Zo wordt de nieuwe (tijdelijke) oprit 5 Amstelveen-Stadshart richting Badhoevedorp aangesloten op de bypass. Verder wordt ter hoogte van de Beneluxbaan de noordelijke rijbaan van de bypass aangesloten op de huidige A9. Dit gebeurt ook aan het andere uiteinde van de bypass, ter hoogte van het Amsterdamse Bos.

Omdat de A9 vanaf knooppunt Holendrecht tot aan knooppunt Badhoevedorp dit weekend afgesloten is, voert VeenIX ook op verschillende andere locaties langs het tracé werkzaamheden uit. Het gaat om het verwijderen van vangrails en stukken oud asfalt (frezen) en het aanbrengen fundering voor de nieuwe (tijdelijke) weg (door een puinlaag te storten), en het aanbrengen van nieuw asfalt en nieuwe belijning, het plaatsen van betonnen blokken (barriers) en lichtmasten langs de weg en het aanbrengen van damwanden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie