De Willem Alexanderschool in Middenhoven heeft vanmorgen het predikaat 'Ster in het Verkeer'gekregen bij de start van de 'Week van het Verkeer'.
De Willem Alexanderschool in Middenhoven heeft vanmorgen het predikaat 'Ster in het Verkeer'gekregen bij de start van de 'Week van het Verkeer'. Vervoerregio Amsterdam

Willem Alexanderschool in Amstelveen beloond met label ‘Ster in het Verkeer’

13 maart 2023 om 13:28 Verkeer en vervoer

AMSTELVEEN Op de Willem Alexanderschool in de Amstelveende wijk Middenhoven is vanmorgen het startsein gegeven voor de Week van het Verkeer in Vervoerregio Amsterdam. De school kreeg bij die gelegenheid het label ‘Ster in het Verkeer´.  Dit Verkeerslabel geeft aan dat de school zich het hele jaar door actief inzet voor de verkeersveiligheid van hun leerlingen. 

Het kon de buurt maandagmorgen niet ontgaan zijn dat er iets feestelijks aan de hand was: met een heuse fanfare en een parade met leerlingen is op de Willem Alexanderschool de aftrap gegeven voor de Week van het Verkeer. Verkeerswethouder Herbert Raat gaf de school een grote pluim: “Het is heel goed dat er op school veel aandacht is voor verkeerslessen. Je kunt niet vroeg genoeg leren hoe je moet omgaan met al die drukte in het verkeer. Op school leer je dat allemaal. Maar ook is het belangrijk dat ouders en verzorgers thuis aandacht geven aan verkeersveiligheid. Bijvoorbeeld door de auto te laten staan en op de fiets of lopend naar school te gaan. Dan moet je er natuurlijk wel voor zorgen dat je jezelf goed laat zien. Dat leer je tijdens deze Week van het Verkeer.”

LAAT JE ZIEN!

De Willem Alexanderschool is een van de 70 deelnemende scholen aan de Week van het Verkeer in de Vervoerregio Amsterdam. Van 13 tot en met 17 maart meer dan 300 verkeersactiviteiten te doen voor alle leerlingen in de Vervoerregio Het thema is ‘Laat je zien!’. De boodschap aan de kinderen is: zorg ervoor dat je altijd goed oplet en dat je opvalt in het verkeer. De belangrijkste tips daarvoor zijn: steek altijd je hand uit als je wilt afslaan, zorg voor werkende vaste fietsverlichting, maak oogcontact met de bestuurder als je wilt oversteken, blijf weg uit de dode hoek van een vrachtwagen en draag opvallende kleding.

ACTIVITEITEN

Tijdens de Week van het Verkeer kunnen leerlingen onder meer hun hun verkeerskennis toetsen in de interactieve video met Nina en Fedde (leerlingen van de Willem Alexanderschool), een Verkeerschallenge doene en zelf ervaren wat een vrachtwagenchauffeur ziet vanuit zijn cabine in de dode hoek-les. Inde fietscompetitie ‘KM-vreters’kunnen kinderen de uitdaging aangaan zoveel mogelijk op de fiets naar school te komen en zo fietservaring op te doen. 

Kijk voor nog meer activiteiten op: weekvanhetverkeer.nl/lesmateriaal/


Leerlingen van de Willem Alexanderschool bij de start van de Week van het Verkeer. - Vervoerregio Amsterdam

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie