Om de fiets als alternatief voor de auto te stimuleren, is het belangrijk dat fietsers goed door kunnen trappen.
Om de fiets als alternatief voor de auto te stimuleren, is het belangrijk dat fietsers goed door kunnen trappen. Pixabay

D66 en PvdA willen snellere aanleg van ‘fietssnelwegen’ in Amstelveen

22 december 2022 om 11:21 Verkeer en vervoer

AMSTELVEEN Naar aanleiding van plannen van de Vervoerregio Amsterdam om ‘fietssnelwegen’ aan te leggen, willen D66 en de PvdA weten waar en wanneer deze wegen in Amstelveen worden aangelegd. Rondom Amstelveen zijn er volgens de twee partijen verschillende opties om deze snelle fietsverbindingen aan te kunnen leggen, bijvoorbeeld naar Uithoorn, Amsterdam-Zuid en Amsterdam Zuid-oost (via Ouderkerk aan de Amstel). “De fiets is ook voor langere afstanden een goed alternatief voor de auto, maar dan is het wel prettig om lekker te kunnen doortrappen op een fietssnelweg. Wij willen dat daar snel werk van gemaakt wordt,” aldus PvdA-raadslid Arnout van den Bosch.

De Vervoerregio Amsterdam is een samenwerkingsverband van veertien gemeenten op het gebied van verkeer en openbaar vervoer, waar Amstelveen deel van uitmaakt. De Vervoerregio is verantwoordelijk voor het realiseren en verbeteren van de infrastructuur voor auto, openbaar vervoer en fiets. Op dit moment is de Vervoerregio de aanleg van fietssnelwegen in de regio aan het onderzoeken, zo ook in Amstelveen.

D66-raadslid Youssef Ben Idder en PvdA-raadslid Arnout van den Bosch hebben het college van B en W gevraagd om in overleg met de Vervoersregio duidelijk te maken wanneer en waar deze fietssnelwegen worden aangelegd. Dit vinden beide raadsleden belangrijk omdat hier snel in Amstelveen mee gestart moet worden.

De twee wijzen erop dar de bereikbaarheid van Aalsmeer, Uithoorn, Amstelveen en Ouderkerk aan de Amstel onder druk staat als gevolg van mobiliteitsontwikkelingen. Een duidelijk voorbeeld hiervan is, dat het gebruik van e bikes populairder is geworden. Daardoor is het op de fietspaden steeds drukker geworden en is de kans op ongelukken toegenomen. Het is daarom van belang dat er meer geïnvesteerd wordt in betere, veiligere en duurzame infrastructuur, aldus D66 raadslid Ben Idder. verbetering van de fietsverbidningen is ook gewenst omdat de afstanden die een e-biker af kan leggen, langer zijn dan die van een ‘gewone’ fietser.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie