Wethouder Herbert Raat in het straatje voor wijkcentrum Westend met inwoner en vrijwilliger Ernst van Leenen, handhavers en de wijkagent.
Wethouder Herbert Raat in het straatje voor wijkcentrum Westend met inwoner en vrijwilliger Ernst van Leenen, handhavers en de wijkagent. Gemeente Amstelveen

Verplaatsing fietsenrekken op Westwijkplein ter verbetering verkeersveiligheid

28 oktober 2022 om 13:00 Verkeer en vervoer

AMSTELVEEN Op advies van de politie gaat de afdeling Verkeer van de gemeente bekijken welke fietsenrekken er buiten het voetgangersgebied op het Westwijkplein geplaatst kunnen worden. De fietsenrekken die nu bij de supermarkt en de bibliotheek staan, kunnen namelijk voor verwarring zorgen over of hier gefietst mag worden of niet. Een inwoner en vrijwilliger van wijkcentrum Westend en raadsleden hadden melding gemaakt van gevaarlijke situaties die hierdoor kunnen ontstaan.  

Zo doen zich gevaarlijke situaties wanneer bezoekers het wijkcentrum verlaten en geconfronteerd worden met (elektrische) fietsers en scooterrijders die langs de uitgang van het wijkcentrum rijden, terwijl het daar een voetgangersgebied is. Deze situatie doet zich onder meer voor op donderdagmiddag als ouderen die klaverjassen naar buiten lopen. Ook na veel aanspreken door handhaving en politie is hier nog steeds sprake van.

ONDUIDELIJKHEID WEGNEMEN Onlangs heeft wethouder Herbert Raat (verkeer) samen met Handhaving en de wijkagent een bezoek gebracht aan wijkcentrum Westend om de verkeersveiligheid op het Westwijkplein te bekijken en te bespreken. “Waar het kan, gaan we de situatie zo snel mogelijk aanpassen.¨ zegt wethouder Raat. “Ook komen er borden die aangeven dat je de fiets of scooter niet meer op die plekken mag parkeren. Door de verkeersituatie aan te pakken, willen we onduidelijkheid over wat wel en niet mag wegnemen. Begin volgend jaar gaan we de nieuwe situatie evalueren. We hopen dat het winkelcentrum gezellig druk blijft en de verkeersdeelnemers rekening blijven houden met elkaar.”




Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie