Afbeelding
René de Leeuw

Grote zorgen bij BBA over extra overlast vliegverkeer door baanonderhoud

Verkeer en vervoer

AMSTELVEEN Burgerbelangen Amstelveen maakt zich grote zorgen over extra overlast van vliegverkeer waar Amstelveen in de eerste helft van 2023 mee te maken gaat krijgen door onderhoud aan de Zwanenburgbaan. De lokale partij vraagt het college van B en W om zich in te zetten om de verwachte hinder te beperken.  

Volgens de voorlopige planning van Schiphol gaat de luchthaven vanaf 2 januari groot onderhoud plegen aan de Zwanenburgbaan. Naar verwachting zullen de werkzaamheden 16 weken duren, tot en met 19 april. Daarna wordt er nog gewerkt aan vernieuwing van het landingssysteem. Dit betekent dat de baan tot eind juni zeer beperkt inzetbaar zal zijn.

Een groot deel van het vliegverkeer van de Zwanenburgbaan zal volgens BBA worden omgeleid naar de Buitenveldertbaan. Ook de Aalsmeerbaan en de Oostbaan zullen vaker worden ingezet. Burgerbelangen Amstelveen verwacht hierdoor langdurig extra hinder voor Amstelveen. 

‘GEEN OVERLEG’ “De overlast van minimaal een half jaar heeft grote gevolgen voor bewoners van Amstelveen. In een door mij bijgewoonde informatiesessie, heeft Schiphol aangegeven dat voor de planning van het langdurig echter onderhoud geen overleg was met de gemeente,” aldus BBA-raadslid Kitty Huisman. “De overlast voor omwonenden tijdens het groot onderhoud van de Aalsmeerbaan afgelopen jaar, is ook totaal niet geëvalueerd of besproken. Desondanks gaat Schiphol gewoon verder, zonder overleg met de gemeente.”

COALITIEAKKOORD Huisman geeft aan dat de Amstelveense coalitie in het coalitieakkoord heeft beloofd zich in te zetten voor minder vluchten, minder overlast en fors terugdringen van gebruik van de Buitenveldertbaan. Burgerbelangen Amstelveen maakt zich zorgen over naleving van dit akkoord en verwacht een actieve rol van het college. De fractie stelt dan ook vragen aan dit college over de overlast, de overlegstructuur en naleving hiervan, en hoe het college de overlast kan beperken in het belang van de inwoners van Amstelveen.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
advertentie
advertentie