Fysiotherapeuten Dimitry Roschar (links) en Robby Boes (rechts) van fysiotherapiepraktijk Karel Muns, Marri-Anne Koudijs en verkeerswethouder Herbert Raat.
Fysiotherapeuten Dimitry Roschar (links) en Robby Boes (rechts) van fysiotherapiepraktijk Karel Muns, Marri-Anne Koudijs en verkeerswethouder Herbert Raat. Aangeleverd

Parkeerterrein Oude Dorp wordt blauwe zone

15 augustus 2022 om 14:00 Verkeer en vervoer

AMSTELVEEN De gemeente Amstelveen is van plan een blauwe zone aan te leggen op het parkeerterrein naast de Museumtramlijn bij het Oude Dorp. Gebleken is dat er overdag vaak onvoldoende parkeermogelijkheid is in de directe omgeving van de winkels, horeca en fysiotherapiepraktijk.

Om het Oude dorp verkeersluw te maken zijn eind vorig jaar verzinkbare paaltjes geplaatst in de Stationsstraat, Dorpsstraat en Zetveld. Deze maatregel is genomen om het gebied verkeersveiliger te maken en doorgaand verkeer te weren. Inwoners en ondernemers konden bij de invoering van de maatregel een ontheffing krijgen. De maatregel heeft tot gevolg dat andere automobilisten moeten parkeren op parkeervoorzieningen rondom de oude dorpskern. De parkeerdruk rondom het Oude Dorp is hoog. Daarom zijn begin van de zomer in het Oude Dorp al parkeerverwijsborden aangebracht die verwijzen naar het parkeerterrein aan de Doorweg en bij het raadhuis.

BEREIKBAARHEID “Het parkeerterrein naast de Museumtramlijn staat overdag vaak helemaal vol, waardoor bezoekers op grotere afstand van het Oude Dorp moeten parkeren”, zegt wethouder Herbert Raat (Oude Dorp, verkeer). “Dit betekent voor oudere Amstelveners of mensen die slecht ter been zijn dat zij de fysiotherapeut of de winkels en horeca slecht of niet kunnen bereiken. Het invoeren van een blauwe zone kan hiervoor een goede oplossing zijn. Daarmee houden we plekken beschikbaar voor bezoekers van het Oude Dorp.”

Op het parkeerterrein naast de Museumtramlijn worden vijftien parkeerplaatsen aangemerkt als een blauwe zone. Hier geldt een maximale parkeerduur van 2,5 uur. Het streven is om de blauwe zone de eerste helft van september in te voeren. Op dit moment wordt het benodigde verkeersbesluit voorbereid. Op het verkeersbesluit volgt nog een bezwaartermijn van 6 weken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie