Verkeer moet de komende drie maanden op en rond de Burgemeester A. Colijnweg tekening houden met hinder vanwege werkzaamheden.
Verkeer moet de komende drie maanden op en rond de Burgemeester A. Colijnweg tekening houden met hinder vanwege werkzaamheden. Pixabay

Verkeershinder op parallelweg A9 langs zuidelijk deel Amsterdamse Bos

12 augustus 2022 om 13:37 Verkeer en vervoer

AMSTELVEEN In verband met de verbreding van de A9 voert aannemer Veenix vanaf half augustus tot half voert VeenIX werkzaamheden uit op en in de omgeving van de Burgemeester A. Colijnweg. Dat is de parallelweg van de A9 die langs het zuidelijk deel van het Amsterdamse Bos loopt. De werkzaamheden leveren verkeershinder op de Colijnweg op. Ook worden de onderdoorgangen onder de A9 in het Amsterdamse Bos gedurende enkele weken afgesloten.

De werkzaamheden bestaan uit het tijdelijk verbreden van de bruggen in de A9 over de Sierkade en Bleekerskade en het plaatsen van damwanden. Dit zijn voorbereidende werkzaamheden om straks de tijdelijke rijstroken aan de zuidkant van de A9 (bypass) aan te kunnen leggen.

De komende drie maanden wordt er regelmatig een rijstrook op de Burgemeester A. Colijnweg afgesloten. Het verkeer wordt door een verkeersregelaar bij toerbeurt over het resterende wegdeel geleid. Deze om- en om-regeling wordt alleen buiten de spits ingezet. De verkeershinder is hierdoor naar verwachting beperkt

De eerste twee weken van september zal het verkeer op doordeweekse dagen enkele keren worden stopgezet voor het inhijsen van damwanden en sloopwerkzaamheden. De stops duren circa 10 minuten en worden begeleid door een verkeersregelaar.

ONDERDOORGANG BLEEKERSKADE De onderdoorgang van de A9 bij de Bleekerskade (ter hoogte van het KLM-hoofdkantoor) wordt afgesloten van vrijdag 26 augustus 20.00 uur tot en met vrijdag 9 september 1700 uur en van maandag 26 september tot en met vrijdag 30 september 17.00 uur. Fietsers en voetgangers worden in beide periode omgeleid via de Doorweg, de Amsterdamseweg en de Katerstraat. Ook de parkeerplaats aan de noordzijde van de A9 ter hoogte van de Bleekerskade is deze periode  dicht.

ONDERDOORGANG SIERKADE De onderdoorgang in het bos bij de Sierkade (inclusief het ruiterpad) wordt afgesloten van maandag 12 september 7.00 uur tot en met vrijdag 23 september 17.00 uur en van maandag 3 oktober 7.00 uur tot en met vrijdag 7 oktober 17.00 uur. Fietsers, voetgangers en ruiters worden dan omgeleid via de onderdoorgang van de A9 in de Nieuwe Meerlaan.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie