Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. Eric Hoenson

Station Amsterdam Zuid later geopend door miscommunicatie

Verkeer en vervoer

AMSTERDAM-ZUID Reizigers op station Amsterdam Zuid stonden donderdagochtend rond 6.00 uur voor gesloten deuren. Door miscommunicatie met het bedrijf dat verantwoordelijk is voor het openen en sluiten van de rolluiken van het station konden reizigers niet door de hoofdingangen naar binnen of buiten.

De rolluiken waren defect en met het beveiligingsbedrijf was afgesproken dat het niet nodig was om de luiken zoals normaal gesproken te openen en te sluiten, zo legt een woordvoerder van NS uit. De luiken werden woensdag echter gerepareerd en per abuis zijn de luiken woensdagavond toch dichtgedaan. De beveiligers waren daar donderdagochtend niet van op de hoogte en waren nog in de veronderstelling dat de luiken al open waren. “Het is dus niet zo dat er een sleutel kwijt was, het ging om miscommunicatie”, aldus de woordvoerder.

De hoofdingangen van het station gingen uiteindelijk drie kwartier later dan gepland open. “Dat is natuurlijk heel vervelend, want de kans dat je daardoor je trein mist is natuurlijk groot.” Hoeveel reizigers er de dupe waren van de gesloten ingangen is niet bekend. “Maar het zal qua omvang mee hebben gevallen, vanwege de vroegte en de vakantieperiode.”

NS benadrukt dat een zijingang van het station aan de Parnassusweg wel geopend was. “Maar als je niet weet dat daar een ingang is, vind je die niet zo snel.” NS gaat op het station duidelijker aangeven dat het station een zij-ingang heeft, aldus de zegsman. (ANP)

advertentie
advertentie