Omleidingsroutes rond Amstelveen en Amsterdam.
Omleidingsroutes rond Amstelveen en Amsterdam. Rijkswaterstaat

Extra drukte A9 door afsluiting A4 en ring A10 Zuid vanaf 22 juli

21 juli 2022 om 10:55 Verkeer en vervoer

AMSTELVEEN De A10 Zuid (zuidzijde) verandert tijdelijk in een grote bouwplaats. Van 22 juli tot 3 augustus voert Zuidasdok er grootschalige werkzaamheden uit aan de fundering voor de nieuwe stationspassage van station Amsterdam Zuid. De A4 en A10 Zuid gaan dan dicht in één richting (vanaf knooppunt Badhoevedorp tot S109 RAI) en er zal ook minder treinverkeer zijn via station Amsterdam Zuid. De verwachte extra reistijd kan oplopen tot meer dan een uur. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via A9 en A5.

FUNDERING In 11 dagen tijd brengt aannemerscombinatie Nieuw-Zuid in opdracht van Zuidasdok 135 funderingspalen en 80 damwanden aan in de dijk waarop de A10 Zuid en het treinspoor liggen. Dit is nodig om volgend jaar delen van het dak van de nieuwe Brittenpassage in te kunnen schuiven. Om de fundering te kunnen bouwen, moet de A10 Zuid over een lengte van zo’n 100 meter worden afgegraven. Vanaf knooppunt Badhoevedorp zijn de A4 en de A10 Zuid richting Utrecht afgesloten tot aan de oprit S109 RAI. Deze afsluiting begint vrijdag 22 juli om 22.00 uur en eindigt op woensdag 3 augustus voor de ochtendspits. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de A9 en A5. Station Amsterdam Zuid blijft bereikbaar per trein met een aangepaste dienstregeling. De metro en bus rijden volgens de normale dienstregeling.

REISADVIES Automobilisten moeten rekening houden met een extra reistijd die kan oplopen tot een uur. De omleidingsroutes A5 en A9 hebben onvoldoende capaciteit voor al het extra verkeer. Automobilisten wordt geadviseerd om in deze periode thuis of elders te werken, maar wie toch de weg op moet, kan gebruik maken van de service Ask&Go. Via het Whatsapp nummer 085-0659091 of via www.askandgo.nl kan iedereen dan een persoonlijk reisadvies krijgen voor het rijden en reizen tijdens de werkzaamheden. Verkeer richting Schiphol kan wel gewoon rijden op de A10 Zuid.


Bijschrift -

Ton Borsboom/ Rijkswaterstaat

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie