Afbeelding
Martijn Beekman

Wegwerkzaamheden in de zomervakantie in en om Amstelveen

8 juli 2022 om 14:25 Verkeer en vervoer

AMSTELVEEN Deze zomer vinden er verschillende wegwerkzaamheden plaats in en rond Amstelveen. Er is gekozen voor de zomerperiode, omdat er dan minder verkeer op de weg is. Toch is verkeershinder niet altijd te voorkomen. Een groot deel van de werkzaamheden wordt uitgevoerd door de provincie Noord-Holland en de gemeente Amsterdam, maar zijn van invloed op de bereikbaarheid van Amstelveen.

In juli en augustus zijn er verschillende werkzaamheden en afsluitingen bij de Keizer Karelweg, Buitenveldertselaan, Bovenkerkerweg (N521), A10 Zuid en Amstelveenseweg/Boelelaan en N522/Brug Ouderkerk. Omdat deze werkzaamheden een behoorlijke impact kunnen hebben, communiceert - naast de provincie, de gemeente Amsterdam en de aannemers - ook de gemeente Amstelveen actief richting weggebruikers. 

BUITENVELDERTSELAAN/ BENELUXBAAN Verkeer kan weer vanuit Amstelveen naar Amsterdam via de Beneluxbaan. Voorlopig is daarvoor één rijstrook beschikbaar. Ook wordt één rijstrook van de Buitenveldertselaan vanuit Amsterdam naar Amstelveen afgezet. Van 11 juli tot en met 7 augustus wordt de hele rijstrook afgezet en kan verkeer vanuit Amsterdam niet naar Amstelveen via de Buitenveldertselaan/Beneluxbaan.

VAN HEUVEN GOEDHARTLAAN In verband met werkzaamheden aan de riolering zal tot en met vrijdag 8 juli de van Heuven Goedhartlaan tussen de Rembrandtweg en Groen van Prinstererlaan in fases worden afgesloten. Tijdens de gefaseerde afsluitingen wordt het verkeer omgeleid Laan Rozenburg – Keizer Karelweg –Laan Walcheren, via de Rembrandtweg – Zonnestein, via de Rembrandtweg – Beneluxbaan –Zonnestein, en via de Rembrandtweg – Groen van Prinstererlaan. via de Beneluxbaan. 

Van maandag 11 juli tot en met vrijdag 16 juli is de Van Heuven Goedhartlaan afgesloten tussen Zonnestein en het parkeerterrein ter hoogte van de Aquamarijn in verband met asfalteringswerkzaamheden.Verkeer wordt omgeleid via Zonnestein, Rembrandtweg en Mr. Groen van Prinstererlaan.

FIETSPAD BENELUXBAAN Van maandag 11 juli tot en met vrijdag 22 juli is het fietspad langs de Beneluxbaan tussen de Groen van Prinstererlaan en Handelsweg afgesloten. Fietsers worden omgeleid via de Van Heuven Goedhartlaan.

AFSLUITING BOVENKERKERWEG (N521) Zaterdag 16 juli 05.00 uur tot en met vrijdag 22 juli 19.00 uur wordt de Bovenkerkerweg (N521) vanaf de Burgemeester Wiegelweg tot aan de Zijdelweg in twee richting afgesloten vanwege asfalteringswerkzaamheden door de provincie. In het wegdek zijn op meerdere delen scheuren en kuilen. De maximumsnelheid op de weg is daarom teruggebracht naar 30 km per uur. Om de weg weer voor 80 km per uur veilig te maken, worden de kuilen gevuld en het asfalt vervangen. Ook voert de aannemer reparaties uit aan het naastgelegen fietspad. Tijdens de afsluiting worden de nood- en hulpdiensten, fietsers en voetgangers onder begeleiding van verkeersregelaars langs de werkzaamheden geleid. Al het doorgaande (gemotoriseerd) verkeer wordt omgeleid via de Beneluxbaan, Legmeerdijk (N231) en de N201 (en vice versa). Voor het busvervoer geldt een aangepaste dienstregeling. In deze week vervallen de haltes Grote Beer en Startbaan. Connexxion gaat pendelbussen inzetten vanuit Uithoorn. De route loopt via de N201 en N231. De pendelbussen rijden tot Poortwachter, de tijdelijke eindhalte.

“Werkzaamheden aan de weg en in de openbare ruimte zijn helaas niet te vermijden”, zegt wethouder Herbert Raat (verkeer en vervoer). “Onze bereikbaarheidsregisseur houdt samen met de andere betrokken partijen in de gaten of de bereikbaarheid van Amstelveen niet in het geding komt. Zo is besloten dat niet aan de A9 mag worden gewerkt als de A10 dicht is. Hiernaast is na overleg voorkomen dat de afsluiting van de brug Ouderkerk samenvalt met de afsluiting A10. Door tijdig te communiceren, hopen wij dat weggebruikers zich kunnen voorbereiden op de werkzaamheden. De bereikbaarheid van Amstelveen heeft deze zomer onze volle aandacht.”

Kijk voor actuele informatie op www.amstelveen.nl/wegwerkzaamheden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie