De afsluiting zorgde voor verkeersproblemen in Amstelveen-Noord. Wethouder Herbert Raat (midden) besloot o ter plaatste de situatie in ogenschouw te nemen.
De afsluiting zorgde voor verkeersproblemen in Amstelveen-Noord. Wethouder Herbert Raat (midden) besloot o ter plaatste de situatie in ogenschouw te nemen. Gemeente Amstelveen

Beneluxbaan gaat weer open voor autoverkeer in de richting Amsterdam

Verkeer en vervoer

AMSTELVEEN De Beneluxbaan gaat uiterlijk zaterdagmiddag 4 juni weer open voor het autoverkeer in de richting Amsterdam ter hoogte van Uilenstede. Dat meldt de gemeente Amstelveen. De belangrijke verbindingsweg was sinds 9 mei gesloten in noordelijke richting in verband met werkzaamheden in Amsterdam aan de Buitenveldertselaan. “Fijn dat het verkeer op deze belangrijke route nu weer doorgang kan vinden,” stelt wethouder Herbert Raat.

Amsterdam heeft aan Amstelveen laten weten dat zaterdag sowieso één rijstrook op de Buitenveldertselaan opengaat. Daardoor kan de Beneluxbaan ook weer open. Het afsluiten van de Beneluxbaan zorgde voor de nodige problemen op de omleidingsroutes in Amstelveen. “Na een rommelige start hebben we snel maatregelen laten nemen door Amsterdam om ervoor te zorgen dat de situatie normaliseerde,” zegt Raat.

Er werden onder meer tekstwagens ingezet en extra omleidingsroutes bij Uilenstede. Tevens werden verkeersregelaars ingeschakeld bij Uilenstede en werden er paaltjes geplaatst op de fietsbruggen in Kronenburg om sluipverkeer te voorkomen. Amstelveen heeft met Amsterdam afgesproken dat deze paaltjes blijven voorlopig staan.

advertentie
advertentie