VVD-gemeenteraadslid Menno van Leeuwen.
VVD-gemeenteraadslid Menno van Leeuwen. VVD Amstelveen

VVD: ‘Overlast Schiphol op dit moment te groot in Amstelveen’

Verkeer en vervoer

AMSTELVEEN De gemeenteraadsfractie van de VVD vraagt het college B en W om met luchthaven Schiphol in gesprek te gaan over de geluidsoverlast die inwoners van Amstelveen momenteel ondervinden van de luchthaven. “Wij onderkennen als VVD het belang van de luchthaven Schiphol voor onze regio. Maar de overlast is op dit moment gewoon te veel in Amstelveen,” aldus Menno van Leeuwen, raadslid en woordvoerder Schiphol namens de VVD.

De afgelopen weken wordt Amstelveen geteisterd door veel vliegverkeer met name over de Buitenveldertbaan. De belangrijkste oorzaken daarvoor liggen in het onderhoud aan twee start- en landingsbanen op Schiphol en het wegwerken van de achterstanden op de luchthaven. 

De VVD vraagt het college van B en W om met Schiphol in gesprek te gaan om zaken anders te organiseren. “Met name de overlast op zomerse dagen vinden wij storend en vragen ons af of het onderhoud aan banen niet in een ander jaargetijde kan plaatsvinden.”

Naast geluidsoverlast maakt de VVD zich ook zorgen over stankoverlast en het effect van uitstoot van kerosine op de volksgezondheid.

advertentie
advertentie