Afbeelding
Pixabay

Amstelveense raad unaniem akkoord met regionale wensenlijst voor beter verkeer

22 april 2022 om 13:00 Verkeer en vervoer

AMSTELVEEN Amstelveen heeft samen met de buurgemeenten Aalsmeer, Uithoorn en Ouder-Amstel een wensenlijst opgesteld voor nieuwe projecten op het gebied van verkeer en vervoer tot het jaar 2040.

De gemeenten pakken dit samen aan, omdat ze denken dat ze samen meer kans maken om wensen gerealiseerd te krijgen. Voor het betreffende gebied was er nog geen gezamenlijke ‘bereikbaarheidsagenda’. Die is er nu wel en de Amstelveense raad ging er woensdag unaniem mee akkoord.

Het plan omvat tientallen projecten voor wegen, trams, metro/spoorlijn en regionale en plaatselijke fietsroutes. Het omvat onder meer goede ontsluiting van het nieuwe Bedrijventerrein Amstelveen-Zuid met een tramhalte en een Park & Ride voorziening voor overstap van auto op tram. Een wens is verder een ‘mobiliteitshub’ aan de Sacharovlaan, met een nieuwe busverbinding naar Aalsmeer-Noordoost en Schiphol. In het Stadshart is een betaalde fietsenstalling gewenst. 

DOORFIETSEN ‘Doorfietsroutes’ zijn bedacht vanuit Amsterdam-Zuidoost via Amstelveen en Schiphol naar Haarlem, en vanuit Aalsmeer en Uithoorn via Amstelveen naar Amsterdam. Gewenst wordt ook een tweede noord-zuid (snel)fietsroute, in Amstelveen-Oost.

Vooral voor R-Netbussen vanuit Aalsmeer en Uithoorn moet de doorstroming verbeteren, inclusief het traject over Amsterdamseweg, Amstelveenseweg en De Boelelaan naar station Amsterdam-Zuid. Bij dat station moet ook een snelle overstap komen met de Noord-Zuidlijn voor zowel de bus als de Amstelveenlijn. Verder moet er na voltooiing van de doortrekking van de tram naar Uithoorn een ordentelijk busnet rondom die lijn overblijven.

Voor auto’s dient de doorstroming op de zuidelijke Beneluxbaan te verbeteren. Verder moet de verbreding van de Bovenkerkerweg-Noord er komen en dient de steeds drukkere Legmeerdijk-Zuid verbeterd te worden, niet alleen voor auto’s, maar ook voor de bus, want er rijden daar momenteel niets eens bussen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie