Verkeer op de Keizer Karelweg te hoogte van het Stadshart.
Verkeer op de Keizer Karelweg te hoogte van het Stadshart. René de Leeuw

Keizer Karelweg bij A9 komende tijd beperkt beschikbaar door werk aan riool

12 april 2022 om 14:00 Verkeer en vervoer

AMSTELVEEN In verband met werkzaamheden moet het verkeer op de Keizer Karelweg tussen maandag 18 april en maandag 9 mei rekening houden met gedeeltelijke wegafsluitingen ter hoogte van de A9. Zo wordt de weg in de weekenden van 29 april tot 2 mei en van 6 tot 9 mei in noordelijke richting afgesloten van vrijdag 20.00 uur tot maandag 9 mei 5:00 uur. De overige dagen is de weg beperkt beschikbaar voor gemotoriseerd verkeer. VeenIX verlegt in deze periode de riolering onder de Keizer Karelweg.


In opdracht van Rijkswaterstaat, verbreedt aannemer VeenIX de A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht naar vier rijstroken per rijrichting. Ter hoogte van Amstelveen wordt de snelweg 1,6 kilometer verdiept aangelegd. Voordat de verdiepte ligging gebouwd kan worden, moeten verschillende voorbereidingen getroffen worden. Eén hiervan is het verleggen van de riolering onder de Keizer Karelweg ter hoogte van de A9.

Voor het verleggen van de riolering voert VeenIX onder andere graafwerkzaamheden uit en wordt asfalt verwijderd. Het verwijderen van asfalt levert forse geluidhinder op. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd tijdens de weekendafsluitingen van de Keizer Karelweg.

Om de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren voor de werknemers van VeenIX en het verkeer, moet de Keizer Karelweg (deels) worden afgesloten. Dit mag alleen in de avond, nacht of het weekend om het verkeer zo min mogelijk te hinderen. Met het inplannen van de werkzaamheden is ook rekening gehouden met de meivakantie, dan is er minder verkeer op de weg. Tijdens de afsluitingen worden omleiding ingesteld.

Zie voor een overzicht van de afsluitingen en omleidingen: bezoekerscentrum.rijkswaterstaat.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie