Dankzij de medewerkers en vrijwilligers kunnen bewoners die slecht ter been zijn, toch van huis weg.
Dankzij de medewerkers en vrijwilligers kunnen bewoners die slecht ter been zijn, toch van huis weg. Aangeleverd

Pilot met wijkmobiel na 3 maanden al een succes

24 februari 2022 om 14:45 Verkeer en vervoer

AMSTELVEEN Inwoners van de wijk Waardhuizen en Middenhoven die minder goed ter been zijn, kunnen gebruik maken van de Wijkmobiel Uit & Thuis. Met een klein elektrisch autootje brengen vrijwilligers bewoners voor 1 euro per rit naar hun bestemming. Wijkmobiel Uit & Thuis is een initiatief van gemeente Amstelveen en wordt uitgevoerd door Participe Amstelland in samenwerking met Stichting WaMi. Het project is in december 2021 gestart als pilot en na bijna 3 maanden mag het een succes genoemd worden. Waar in december negen afspraken gemaakt werden, laten de cijfers zien dat deze maand al minstens 50 mensen naar de plek van bestemming gebracht kunnen worden.

Die bestemming kan van alles zijn zoals naar de huisarts, fysiotherapeut, winkels, de Voedselbank,een wijkcentrum of het stembureau. Het vervoer vindt alleen binnen Amstelveen plaats. Uitzondering hierop is begraafplaats Zorgvlied waarvoor een stukje door Amsterdam moet worden gereden om op  Amstelveens grondgebied uit te komen. Dat Wijkmobiel Uit & Thuis een gat in de markt is, blijkt uit de positieve reacties die de bewoners geven. “Ik ben nu gelukkig op tijd bij de Voedselbank” of “Doordat ik gevallen was, was ik bang dat ik niet meer naar mijn schilderclub kon gaan.” “Ik weet nu al dat ik eindelijk weer kan gaan stemmen straks.”

De kosten zijn 1 euro per rit. En in Ontmoetingscentrum De Meent zijn ook strippenkaarten te koop. Het autootje is klein maar een boodschappentas, rollator of kleine opvouwbare rolstoel kunnen prima meegenomen worden. Wie meer wil weten over de wijkmobiel kan een e-mail sturen naar wijkmobiel@participe.nu of bellen op werkdagen: 06-43223719 (tussen 10.00 en 14.00 uur). .Het Wijkmobiel Uit & Thuis-team bestaat uit een groep enthousiaste medewerkers en vrijwilligers. Het team kan echter nog meer vrijwilligers gebruiken. Kijk hiervoor op de website van Participe Amstelland: www.participe-amstelland.nu/wijkmobiel.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie