Een fiets biedt volgens AvA voor kinderen een mogelijkheid om met andere kinderen mee te doen en zelfstandig naar school of andere activiteiten te gaan.
Een fiets biedt volgens AvA voor kinderen een mogelijkheid om met andere kinderen mee te doen en zelfstandig naar school of andere activiteiten te gaan. Pixabay

AvA roept op tot aansluiting van Amstelveen bij ANWB Kinderfietsenplan

11 februari 2022 om 13:22 Verkeer en vervoer

AMSTELVEEN De lokale partij Actief voor Amstelveen (AvA) dient woensdag 16 februari tijdens de gemeenteraadsverkiezing een motie in waarmee de partij om aansluiting van Amstelveen bij het ANWB Kinderfietsenplan vraagt. Daarbij worden oude fietsen ingezameld om ze op te knappen en vervolgens aan kinderen te geven van wie de financiële situatie thuis geen ruimte biedt om een goede fiets aan te kunnen aanschaffen.

De motie draagt de naam ‘Ieder kind een fiets’. AvA wijst erop dat de aanschaf van een veilige fiets voor veel ouders een dure, soms onmogelijke uitgave is. ‘De laatste jaren neemt het aantal leerlingen op lagere scholen dat geen fiets heeft toe. Veilig leren fietsen is zo voor veel kinderen niet weggelegd en deelname aan het Verkeersexamen wordt bemoeilijkt.’ Daarnaast biedt een fiets volgens AvA voor kinderen tussen 8 en 18 jaar een mogelijkheid om met andere kinderen mee te doen en zelfstandig naar school of andere activiteiten te gaan.

 AvA stelt in de motie voor dat de gemeente samen met lokale maatschappelijke organisaties het opknappen en uitdelen deze fietsen gaat organiseren, met behulp van het ANWB Kinderfietsenplan. Dat zou dan nog dit jaar van start kunnen gaan met het opknappen en uitdelen van circa 50 fietsen. AvA vraagt het college om hier een budget van 5.000 euro voor beschikbaar te stellen.

Door het hergebruik van de fietsen wordt volgens de partij ook voldaan aan één van de circulaire opgaven. ‘Ook geven we mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een mogelijkheid om werkervaring en kennis op te doen,’ aldus AvA.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie