Het inhijsen van de beweegbare brugdelen van de noordelijke brug.
Het inhijsen van de beweegbare brugdelen van de noordelijke brug. BOK

Brugdek noordelijke brug Ouderkerk geplaatst (met timelapse)

Verkeer en vervoer

AMSTELVEEN Bij Ouderkerk wordt momenteel door Bouwcombinatie Brug Ouderkerk (BOK) gewerkt aan de voltooiing van de nieuwe noordelijke brug. In de nacht van vrijdag op zaterdag werden de twee stalen delen van het beweegbare brugdek op aparte vrachtwagens aangevoerd waarna ze maandag werden ingehesen. De noordelijke brug krijgt daarmee steeds meer vorm. 

Rond half tien werd het eerste deel met een gewicht van 51,50 ton naar de hijskraan getransporteerd om vervolgens naar zijn plek gehesen te worden. Vervolgens is het tweede deel aangeleverd en ingehesen. Daarbij moet het gevaarte heel nauwkeurig op zijn plaats worden gebracht. Dat kost wel enige tijd maar ruim binnen de planning werd het hijswerk beëindigd. De komende drie weken zal de hoofdvaart van de Amstel gestremd blijven. In deze periode worden beide brughelften aan elkaar gelast.

De maanden januari en februari worden verder gebruikt om metselwerk op de noordelijke brug (bij het wegdek) en bij de technische ruimte uit te voeren.
In maart worden de werkzaamheden op de noordelijke brug afgerond en begin april is deze brug gereed. Het verkeer wordt dan omgezet van de zuidelijke naar de nieuwe noordelijke brug. Vervolgens wordt de bestaande brug gesloopt en kan begonnen worden met de bouw van de nieuwe zuidelijke brug.

Die werkzaamheden en het aansluiten van wegen en fietspaden zal naar verwachting duren van april tot en met maart 2023.

De werkzaamheden zijn ook te volgen via www.noord-holland.nl/brugouderkerk .De brugdelen moeten precies op de goede plaats komen. - Foto: BOK

advertentie
advertentie