Auto´s passeren de bussluis bij de St. Urbanuskerk in Bovenkerk
Auto´s passeren de bussluis bij de St. Urbanuskerk in Bovenkerk Foto: L. Nooij

Bussluis Bovenkerk blijkt toch passeerbaar voor auto´s, constructie wordt verhoogd

26 november 2021 om 11:00 Verkeer en vervoer

AMSTELVEEN De bussluis in de de Noorddammerlaan in Bovenkerk blijkt in de praktijk toch geen onneembaar obstakel voor personenauto´s te zijn. De gemeente had de bussluis juist aangelegd om doorgaand autoverkeer via de Legmeerdijk en de Noorddammerlaan onmogelijk te maken. Veel automobilisten hebben inmiddels echter ontdekt dat ze toch van deze route gebruik kunnen maken. Om dit tegen te gaan, laat de gemeente de constructie met 5 centimeter verhogen.

Een bewoonster van Bovenkerk plaatste een bericht over de vele auto´s die toch de bussluis weten te passeren in de rubriek Lezersnieuws op onze site. ‘In twee minuten tijd heb ik vijftien auto’s gefotografeerd die gewoon over de pukkel reden, waarvan ééntje zelfs gevolgd door een motoragent, die echter geen vinger naar de overtreder uitstak,’ aldus de bewoonster.

Een gemeentewoordvoerder meldt in een reactie dat het probleem bij de gemeente bekend is. ‘De constructie wordt verhoogd zodat de bussluis gaat doen waarvoor hij bedoeld is.’ Volgens hem is het probleem veroorzaakt doordat de bussluis in Bovenkerk op een dijk aangelegd moest worden. ‘Normaliter wordt de rijbaan voor personenauto’s iets verlaagd zodat ze niet over het construct kunnen rijden. Omdat we op een dijk zitten hebben we dit nu niet zo kunnen aanleggen, vanwege de zachte grond. Daarom gaan we de constructie nu 5 centimeter verhogen. In de tussentijd wordt gecontroleerd door politie en handhaving.’

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie