Afbeelding
Gemeente Amstelveen

Extra materieel voor gladheidbestrijding bij extreme winterse weersomstandigheden

1 november 2021 om 11:48 Verkeer en vervoer

AMSTELVEEN De gemeente Amstelveen heeft een contract gesloten met een aannemer die in geval van hevige sneeuwval de gemeentelijke gladheidbestrijders kan bijstaan met zes tractoren met bestuurders om te strooien en sneeuw te schuiven. Vanuit de gemeentewerf met zoutloods in Legmeer gaan medewerkers bij nacht en ontij op pad als er gladheid wordt verwacht of als het gaat sneeuwen. 

Wethouder Floor Gordon (Integraal Beheer): “We willen gladheid voorkomen en strooien daarom preventief zout. Dit heeft wel tijd nodig om in te werken. Bij extreme weersomstandigheden, zoals hevige sneeuwval, kunnen we deze winter door de samenwerking met een aannemer snel extra materieel en mensen inzetten.”

ZORGPLICHT Volgens het gladheidbestrijdingsplan zorgt de gemeente voor het begaanbaar houden van hoofdwegen en doorgaande fietspaden. Bij extreme weersomstandigheden is het onmogelijk al deze wegen direct goed begaanbaar te houden. Dan krijgen de hoofdontsluitingswegen, busroutes en fietspaden die gebruikt moeten worden door calamiteitendiensten voorrang. Daarna worden de overige doorgaande wegen en fietspaden gestrooid. Voetpaden, binnenwegen en de meeste parkeerterreinen strooit de gemeente niet. Gladheid op provinciale wegen en naastliggende fietspaden bestrijdt de provincie. De strooiroutes zijn te vinden op www.amstelveen.nl/gladheid. Bij extreme weersomstandigheden en langdurige gladheid zet de gemeente medewerkers van verschillende afdelingen in om paden bij winkelcentra en verzorgingshuizen begaanbaar te houden.

GRATIS STROOIZOUT De gemeente doet jaarlijks een beroep op inwoners om hun stoep en toegang tot de woning ijs- en sneeuwvrij te houden. Hiervoor is 5 kilogram zout per huishouden beschikbaar. Dat is – met eigen emmer of plastic zak – vanaf 1 november af te halen bij het afvalbrengstation (van maandag tot en met zaterdag van 8.30 tot 16.00 uur) en op Escapade (maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 16.00 uur). Daarnaast staan op diverse plekken in Amstelveen bakken met zout. Bijvoorbeeld bij bruggen of viaducten. Inwoners kunnen het zout indien nodig gebruiken.

MELDEN VIA FIXI Amstelveners kunnen een lege zoutbak of gladheid melden via www.amstelveen.nl/fixi of de Fixi app. Spoedmeldingen buiten kantooruren graag telefonisch melden via het algemene nummer 020-540 49 11.

INFORMATIE Kijk voor informatie over strooiroutes, zout en meldingen op www.amstelveen.nl/gladheid en volg in de winter de gladheidbestrijders via twitter: https://twitter.com/letopamstelveen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie