Afbeelding
Gemeente Amstelveen

Amstelveense raadsleden op excursie langs werkzaamheden aan de A9

5 oktober 2021 om 10:55 Verkeer en vervoer

AMSTELVEEN Vrijdag 1 oktober liet een aantal gemeenteraadsleden zich bijpraten over de werkzaamheden aan de A9. Ook de twee verantwoordelijke wethouders Herbert Raat en Rob Ellermeijer en burgemeester Tjapko Poppens waren van de partij. Vanaf Belevingscentrum InZicht aan het Stadsplein ging het via de Meander, de brug bij de Amsteldijk-Zuid, de Burgemeester Rijnderslaan en de Ouderkerkerlaan naar het uitkijkpunt aan Elegast bij het Keizer Karel College.

Dawn Tulling van VeenIX en Lammert Postma van Rijkswaterstaat informeerden de raadsleden over de werkzaamheden. “Er is veel te zien én te vertellen. Zoals over de technische uitdagingen van de bouw van de verdiepte ligging, de aanleg van de tijdelijke extra rijstroken (bypass) bij Amstelveen en natuurlijk hoe we een snelweg verbreden en deels verdiepen terwijl de weg open blijft. Spannend was natuurlijk de aanleg van het zogenaamde Divergent Diamond Interchange (DDI) bij de Keizer Karelweg. Hiermee kunnen we dezelfde hoeveelheid verkeer over het kruispunt laten rijden als in de oude situatie, terwijl het minder ruimte inneemt. Hierdoor heeft VeenIX de ruimte om te bouwen.” 

Wethouder Rob Ellermeijer: “Mooi om te horen dat in het Meanderpark dankzij een alternatief plan van de omwonenden toch een aantal gezichtsbepalende bomen gespaard blijven bij de aanleg van de nieuwe duiker. We willen ook in de ombouwfase de groene uitstraling zoveel mogelijk behouden.” 

Wethouder Raat Herbert vult aan: “We informeren niet alleen raadsleden over alle werkzaamheden. Via webinars voor alle Amstelveners, bewonersbijeenkomsten en presentaties aan ondernemers proberen we iedereen te bereiken. Zo is er ook elke week een fietsexcursie vanaf InZicht waarvoor bewoners zich kunnen aanmelden.” 

Het uitkijkpunt aan de Elegast naast het Keizer Karel College is onderdeel van de fietstocht die begint bij Belevingscentrum InZicht aan het Stadsplein. Vanaf het uitkijkpunt hebben bezoekers een goed zicht op alle werkzaamheden. Aanmelden voor de 2,5 uur durende fietsrondleiding kan via https://bezoekerscentrum.rijkswaterstaat.nl/SchipholAmsterdamAlmere

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie