Afbeelding
Rijkswaterstaat

Komend weekend A9 in één richting dicht vanaf knooppunt Badhoevedorp tot afrit 4 Ouderkerk

23 augustus 2021 om 13:00 Verkeer en vervoer

AMSTELVEEN Van vrijdag 27 augustus 20.00 uur tot maandag 30 augustus 5.00 uur is de A9 in één richting, vanaf knooppunt Badhoevedorp tot afrit 4 Ouderkerk aan de Amstel dicht. Verkeer wordt omgeleid via de A4, de A10 en de A2. De extra reistijd is naar verwachting circa 10-30 minuten.

De andere kant op is er tussen aansluiting Ouderkerk a/d Amstel (4) en het Kazernepad één rijstrook afgesloten. Dat betekent dat op dit deel van de A9 twee rijstroken beschikbaar zijn voor het verkeer.

SLOOP DEEL VIADUCTEN Aannemer VeenIX sloopt dit weekend de zuidelijke delen van de viaducten Amsterdamseweg en het Kazernepad in Amstelveen. Deze werkzaamheden veroorzaken forse hinder voor de directe omgeving.

Om de verdiepte ligging aan de noordkant te kunnen bouwen, legt VeenIX aan de zuidkant van de A9 tijdelijk extra rijstroken aan, een zogenaamde bypass. Onder de huidige viaducten is onvoldoende ruimte voor deze tijdelijke rijstroken, daarom moeten ze gesloopt worden. Aan het begin van de zomer heeft VeenIX twee tijdelijke bruggen geplaatst op deze locaties.
OMLEIDINGEN Verkeer vanuit de richting Haarlem/Schiphol richting knooppunt Holendrecht wordt omgeleid via de A4, A10 en de A2. Verkeer vanuit Amstelveen richting knooppunt Holendrecht wordt omgeleid via de A9 richting knooppunt Badhoevedorp, de A4, A10 en A2.
Het slopen van de viaducten brengt forse geluidhinder met zich mee. Om de hinder voor de omgeving zoveel als mogelijk te beperken, gebruikt VeenIX in de nacht een sloopknijper. Dit is een stillere methode.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie