Afbeelding
Rijkswaterstaat

Extra drukte verwacht door nieuwe situatie Keizer Karelweg

2 augustus 2021 om 17:00 Verkeer en vervoer

AMSTELVEEN Vanaf vandaag is er een nieuwe verkeerssituatie op de Keizer Karelweg in Amstelveen, ter hoogte van de A9.
Verkeer van noord naar zuid Amstelveen en andersom en automobilisten op de op- en afritten 5 en de Burgemeester Rijnderslaan, krijgen te maken met deze nieuwe verkeerssituatie.

Bouwer VeenIX heeft afgelopen weekend een Diverging Diamond Interchange (DDI) aangelegd. Dit is een ander kruispunt dan dat het verkeer gewend is.

Op een DDI rijden automobilisten een stukje in tegengestelde richting waardoor minder verkeerslichten nodig zijn om het verkeer te laten doorstromen. Het voordeel van een DDI is dat deze op minder ruimte, evenveel verkeer als op het oude verkeersplein op de Keizer Karelweg kan verwerken. Hierdoor heeft VeenIX ruimte om de verdiepte ligging van de A9 te bouwen en kan het verkeer blijven doorstromen. Een DDI is maatwerk, daarom is een rijsimulator ingezet waarmee de nieuwe verkeerssituatie vooraf is getest door bewoners van Amstelveen.
Vanaf 2 augustus is sprake van een nieuwe verkeerssituatie. De eerste dagen wordt extra drukte verwacht op de lokale wegen rondom de Keizer Karelweg. Zowel de gemeente als Rijkswaterstaat houd de situatie in de gaten.

Bekijk de nieuwe situatie in de animatie hieronder.


Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie