Afbeelding
Gemeente Amstelveen

Vanaf maandag boete bij overtreden inrijverbod deel Dorpsstraat

30 juli 2021 om 16:29 Verkeer en vervoer

AMSTELVEEN Vanaf maandag gaat de gemeente boetes uitschrijven bij overtreding van het inrijverbod van een deel van de Dorpsstraat. Sinds het afsluiten van het betreffende deel van de Dorpsstraat voor auto’s, motoren en scooters twee weken geleden deelt handhaving dagelijks meerdere mondelinge en officiële waarschuwingen uit. Volgende week maandag eindigt de waarschuwingsperiode en gaat de gemeente over tot het uitdelen van boetes als het inrijverbod wordt genegeerd.

Het deel van de Dorpsstraat tussen Café het Wapen van Amstelveen en Museum JAN is een voetgangers-verblijfgebied waar fietsers en snorscooters ook zijn toegestaan. Dit is versneld ingevoerd nadat een automobilist op zondagavond 11 juli de macht over het stuur verloor en tegen een boom en op een leeg terrasje tot stilstand kwam. Terrasbezoekers aan de overkant kwamen met de schrik vrij.

LEVENSGEVAARLIJK “Om verkeersdeelnemers in de Dorpsstraat te laten wennen aan de nieuwe verkeersregels hebben we de eerste twee weken waarschuwingen uitgedeeld”, zegt wethouder Herbert Raat (Handhaving). “Vanaf maandag gaan we over op het uitdelen van boetes als de regels worden overtreden. Deze kunnen oplopen tot 150 euro. In dit deel van het Oude Dorp zijn veel terrassen gevestigd. Dat hier voertuigen voorbijrazen die harder rijden dan 25 kilometer per uur is levensgevaarlijk. Daarom zullen we hier streng op handhaven.”

HEK Verkeer dat komt laden of lossen mag tussen 9.00 en 16.00 uur vanaf Café Het Wapen van Amstelveen de Dorpsstraat in en er bij Museum JAN weer uit. Het straatdeel is momenteel afgesloten met een hek. Na de zomervakantie komen er speciale mechanische paaltjes die de Dorpsstraat vanaf het oude gemeentehuis tot Museum Jan en de Stationsstraat vanaf de museumspoorlijn tot de Dorpsstraat afsluiten voor doorgaand verkeer.

Ravage na ongeval op 11 juli.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie