Verbetering verkeersveiligheid voor fietsers krijgt prioriteit

28 jul, 15:00 Verkeer en vervoer
pIXABAY
Afbeelding

AMSTELVEEN Vervoersregio Amsterdam, waar ook Amstelveen toe behoort, gaat de verkeersveiligheid op 50 km/uur-wegen in de komende tien jaar verbeteren. Dit is nodig omdat het net als landelijk ook regionaal niet goed gaat met de ontwikkeling van het aantal verkeersslachtoffers. Als er geen maatregelen worden genomen zal het aantal ernstige verkeersslachtoffers in de regio in 2030 naar schatting met een paar honderd mensen op jaarbasis toenemen. Uit een eerste risico-analyse is gebleken dat fietsers op alle fronten als grootste risicogroep naar boven komen. Plannen om de situatie te verbeteren zijn opgenomen in de Regionale Aanpak Verkeersveiligheid 2030. Realisatie van veilige fietspaden is een van de topprioriteiten uit dit plan. 

De Vervoerregio wil samen met de 15 gemeenten (waaronder Amstelveen, Amsterdam, Haarlemmermeer, Aalsmeer, Uithoorn en Ouder-Amstel) de knelpunten aanpakken met een aantal aanpassingen. Bijvoorbeeld door het toevoegen van vrijliggende fietspaden of veilige oversteekplaatsen voor fietsers en voetgangers, of het verlagen van de snelheid op 50 km/uur wegen. De bedoeling is dat de weginrichting en s..

PREMIUM
Afbeelding
Verkeer en vervoer 8 uur geleden Amstelveen voert overleg over extra tramhalte op nieuw bedrijventerrein Zuid
PREMIUM
Afbeelding
Overig 2 aug, 16:00 Gemeente Amstelveen bereidt zich voor op aanvallen op computersystemen
PREMIUM
Afbeelding
Natuur en milieu 1 aug, 14:00 Droogte leidt niet tot drinkwatertekort in Amstelland
PREMIUM
Afbeelding
Overig 24 jul, 11:00 Nieuwe wijkagent Westwijk: Radjin Kalikadien
PREMIUM
Afbeelding
Overig 17 jul, 10:40 Kettinggesprek Matthijs de Jongh
PREMIUM
Afbeelding
Achtergrond 5 jul, 11:30 Raadsleden Chaara en Frequin willen cultuuromslag bij uitvoering van wetten en regels

Mis niks, lees alles van Amstelveen


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Amstelveen en omliggende plaatsen met Amstelveens Nieuwsblad. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Amstelveens Nieuwsblad lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Amstelveen.