Verkeer op de Keizer Karelweg ter hoogte van het Stadshart bij de A9.
Verkeer op de Keizer Karelweg ter hoogte van het Stadshart bij de A9. René de Leeuw

Keizer Karelweg komend weekend dicht ter hoogte van A9

27 juli 2021 om 14:00 Verkeer en vervoer

AMSTELVEEN De Keizer Karelweg wordt komende weekend ter hoogte van de A9 afgesloten vanaf vrijdagavond 30 juli 20.00 uur tot maandagmorgen 2 augustus om 5.00 uur. Ook de op- en afritten 5 (Amstelveen-Stadshart) en de Burgemeester Rijnderslaan zijn afgesloten. De omleidingsroutes worden met gelde borden aangegeven. Zo wordt verkeer van noord naar zuid Amstelveen en omgekeerd omgeleid via de Beneluxbaan. De afsluitingen zijn nodig omdat aannemer VeenIX het kruispunt op de Keizer Karelweg aanpast naar een Diverging Diamond Interchange (DDI) kruispunt. 

Op een DDI rijden automobilisten een stukje in tegengestelde richting waardoor minder verkeerslichten nodig zijn om het verkeer te laten doorstromen. Het voordeel van een DDI is dat deze op minder ruimte, evenveel verkeer als op het oude verkeersplein op de Keizer Karelweg kan verwerken. Hierdoor heeft VeenIX ruimte om de verdiepte ligging van de A9 te bouwen en kan het verkeer blijven doorstromen.

RIJSIMULATOR De nieuwe verkeerssituatie op de Keizer Karelweg gaat op 2 augustus in. Omdat het verkeer hieraan moet wennen, wordt de eerste dagen extra drukte op de lokale wegen rondom de Keizer Karelweg verwacht. Wie al een keer wil oefenen met een rijstimulator kan dat doen in bezoekerscentrum Amstelveen Inzicht aan Stadsplein 103 (boven boekhandel Venstra en de bibliotheek, ingang boekhandel Venstra). Inzicht is geopend op woensdag tot en met vrijdag van 13.00 uur tot 17.00 uur. Ook is het mogelijk online een testrit te maken. Meer informatie is te vinden op bezoekerscentrum.rijkswaterstaat.nl

OMLEIDINGEN Het verkeer wordt komend weekend met gele bebording omgeleid via de Beneluxbaan en op- en afrit 4 (Ouderkerk aan de Amstel). De extra reistijd is circa 10 minuten. Verkeer vanaf de A9 richting Amstelveen-Stadshart wordt omgeleid via de afritten van aansluiting 4 Ouderkerk aan de Amstel (de Burgemeester Boersweg).Verkeer vanuit Amstelveen richting de A9 wordt omgeleid via opritten van aansluiting 4 Ouderkerk aan de Amstel. Verkeer van Amstelveen Noord naar Zuid en andersom wordt via de Beneluxbaan omgeleid.

Tijdens de weekendafsluiting op de Keizer Karelweg is de persoonlijke reisadviesdienst Ask&GO actief. Via WhatsApp en Facebook Messenger kunnen reizigers een persoonlijk reisadvies opvragen. Ook kunnen er vragen worden gesteld over de werkzaamheden. Meer informatie hierover is te vinden op: www.askandgo.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie