De huidige fietsenstalling bij de halte Sacharovlaan.
De huidige fietsenstalling bij de halte Sacharovlaan. Google

PvdA wil bewaakte fietsenstalling bij tramhalte Amstelveenlijn

19 juli 2021 om 10:30 Verkeer en vervoer

AMSTELVEEN Het openbaar vervoer in Amstelveen is veranderd in de afgelopen jaren. Er zijn buslijnen opgeheven en er zijn minder tram- en bushaltes. De lijnen die zijn overgebleven rijden gelukkig vaker en sneller. Voordeel is dat mensen sneller en gemakkelijker op hun bestemming komen. Nadeel is dat sommige mensen verder van de haltes af wonen. Dan kan het handig zijn om met de fiets naar de halte te gaan. Maar dan moet er wel een goede fietsenstalling zijn, vindt de PvdA. 

De partij heeft daarom het initiatief genomen voor een motie in de gemeenteraad die pleit voor een bewaakte fietsenstalling. Een bewaakte fietsenstalling bij iedere bushalte en iedere tramhalte is te veel van het goede. Er moet daarom goed gekeken worden naar de beste locatie voor een eerste bewaakte fietsenstalling. Aan de noordkant van Amstelveen kunnen mensen die met het OV verder willen reizen met de fiets naar station Amsterdam-Zuid, daar is al een goede bewaakte fietsenstalling. Een plek in het zuiden ligt daarom meer voor de hand. De wethouder is al bezig met plannen voor een openbaar vervoerknooppunt bij halte Sacharovlaan. PvdA-raadslid Arnout van den Bosch: “De overstap van fiets op OV kan beter, die moet naadloos verlopen. Dat is belangrijk voor mensen die verder van bus- en tramhaltes wonen. Zo’n naadloze overstap vereist een goede fietsenstalling, zonder zorgen of de fiets er ’s avonds nog staat.”

Ook andere Amstelveense raadsfracties zijn enthousiast over het idee. De motie werd, behalve door de PvdA, mede-ingediend door CDA, VVD en D66 en uiteindelijk unaniem aangenomen door de gemeenteraad. De wethouder heeft, in reactie op de motie, toegezegd de mogelijkheden te gaan onderzoeken en uiterlijk maart volgend jaar te laten weten of er inderdaad een bewaakte fietsenstalling in Amstelveen-Zuid kan komen. PvdA raadslid Arnout van den Bosch: “Mooi dat hier meteen werk van gemaakt wordt. Als we een geschikte plek hebben gevonden, moet die bewaakte fietsenstalling er dan ook snel komen.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie