Afbeelding
IRVIN W VAN HEMERT PHONE 00316 53542014

Bouw tijdelijk fietspad Keizer Karelweg deze week van start

22 juni 2021 om 17:55 Verkeer en vervoer

AMSTELVEEN De komende weken gaat VeenIX aan de slag bij de Keizer Karelweg ter hoogte van het de A9. Zo wordt er een tijdelijk fietspad met fietsbrug gerealiseerd aan de oostkant van de Keizer Karelweg, de Keizer Karelweg aangepast en worden damwanden en steunpunten aangebracht voor de tijdelijke zuidelijke rijstroken (bypass).

Deze week begint de bouw van een tijdelijk fietspad langs de Keizer Karelweg. Om ruimte te maken voor het tijdelijke kruispunt (DDI), wordt het fietspad aan de oostkant van de Keizer Karelweg verplaatst naar het oosten. Omdat op deze locatie straks ook oprit 5 (Amstelveen-Stadshart) richting Holendrecht komt te liggen, bouwt VeenIX een tijdelijke fietsbrug. De helling van deze brug is 4%. Dat is iets steiler dan de huidige helling van het fietspad langs de Keizer Karelweg, maar voldoet nog steeds aan de wet- en regelgeving hierover. Daarna blijft het fietspad op gelijke hoogte als de huidige Keizer Karelweg.
LOCATIE Het tijdelijke fietspad is met een groene lijn aangegeven op onderstaande kaart. De tijdelijke fietsbrug wordt geplaatst op het blauwe vlak op de kaart. Onder deze brug zal straks de tijdelijke oprit 5 (Amstelveen-Stadshart) richting Holendrecht liggen (het donkergrijze vlak).

De werkzaamheden beginnen deze week en duren naar verwachting acht weken.
Het plaatsen van de palen voor de fundering van de tijdelijke brug veroorzaakt gedurende de eerste drie weken van de werkzaamheden geluidhinder. De directe omgeving wordt hierover met een brief en digitaal informatiemoment bijgepraat.


Rijkswaterstaat

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie