Afbeelding
Pieter Monkelbaan

Conditie fietspaden en trottoirs valt tegen

21 mei 2021 om 13:00 Verkeer en vervoer

AMSTELVEEN De BBA-raadsfractie heeft vragen gesteld over de conditie van fiets- en voetpaden. “Op steeds meer plekken zijn er hobbels, kuilen, verzakkingen, scheuren en gevaarlijke oversteekplekken,” aldus BBA-raadslid Pieter Monkelbaan donderdag in een raadscommissie. “Zeker de oudere Amstelvener moet goed opletten om niet te struikelen of in een kuil of scheur te rijden. Vallen is vooral voor ouderen een van de grootste dagelijkse bedreigingen voor de gezondheid.” 

Wethouder Floor Gordon erkende het probleem. “Er wordt ook aan gewerkt,” zei ze. “Vorig jaar heeft een adviesbureau alle verhardingen geïnspecteerd en het resultaat was een ernstiger beeld dan verwacht. Er is een inhaalslag nodig en dat heeft ook onze prioriteit.” Gordon gaf aan dat op een aantal plaatsen vorig jaar al begonnen is met herstel. Ook dit jaar worden er een aantal hersteld en komend jaar ook. 

Veel schade wordt veroorzaakt door grote bomen, bijvoorbeeld in de vorm van wortelopdruk. “Soms is het herstel ingewikkeld, omdat we ook de bomen willen behouden,” aldus Gordon. “Dat vraagt soms creatieve oplossingen.” Als voorbeeld noemt ze de Handweg waar het fietspad zelfs verlegd wordt om bomen te sparen. Langs de Ouderkerkerlaan wordt het trottoir om de bomen heen geleid langs de rijbaan in plaats van langs de tuinen. “Verder schouwt de buitendienst voortdurend de buitenruimte en bij onveilige situaties grijpen we in,” aldus de wethouder.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie