Afbeelding
Irvin W. van Hemert

Afrit 5 Amstelveen-Stadshart vanuit Badhoevedorp zaterdagochtend 17 april dicht

14 april 2021 om 14:10 Verkeer en vervoer

AMSTELVEEN Op de A9 gaat zaterdag 17 april afrit 5, komende vanuit de richting Badhoevedorp, tussen 6.30 uur en 11.00 uur dicht. Het verkeer richting Amstelveen-Zuid of het Stadshart wordt omgeleid.

Aannemer VeenIX is deze week begonnen met het plaatsen van damwanden langs afrit 5 Amstelveen-Stadshart. Op zaterdag 17 april wordt er dicht langs de afrit gewerkt. Om de veiligheid voor de weggebruikers en werknemers te waarborgen, wordt de afrit een aantal uren afgesloten.
Deze damwanden zijn nodig om straks de tijdelijke op- en afrit 5 op zijn plek te houden. Op een later moment worden ook damwanden geplaatst aan de noordkant van de A9, ter hoogte van afrit 5, komende vanuit knooppunt Holendrecht.

GELUIDHINDER Aan beide kanten van de Keizer Karelweg is VeenIX ongeveer drie weken bezig met de damwanden. Het plaatsen van damwanden brengt forse geluid- en trillinghinder met zich mee voor de directe omgeving. De damwanden dichtbij het Keizer Karel College worden op zaterdagen geplaatst zodat de leerlingen zo min mogelijk gestoord worden tijdens de lessen. Direct omwonenden zijn geïnformeerd over de werkzaamheden.

VERKEERSHINDER Om de veiligheid voor de weggebruikers en werknemers te waarborgen tijdens deze werkzaamheden, is het soms nodig om de op- en afrit korte tijd af te sluiten. De actuele hinder staat aangegeven op de actuele hinderkaart.
 

OMLEIDING Tijdens de afsluiting van afrit 5 wordt het verkeer komende vanuit Badhoevedorp richting Amstelveen-Zuid en het Stadshart, omgeleid via afrit 4 Ouderkerk aan de Amstel. Daar kan het verkeer keren.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie