Het vrachtverkeer neemt volgens omwonenden toe op de Legmeerdijk
Het vrachtverkeer neemt volgens omwonenden toe op de Legmeerdijk Eddie de Blieck

Zorgen bij omwonenden over toenemend vrachtverkeer op Legmeerdijk

10 april 2021 om 09:10 Verkeer en vervoer

AMSTELVEEN Bewoners van de N231 (Legmeerdijk) en omgeving maken zich zorgen over de groeiende verkeersdrukte op deze belangrijke verbindingsweg. Er is bezorgdheid over vooral het vrachtverkeer en het lawaai dat dit veroorzaakt. Ook wordt er volgens de bewoners te hard gereden. Bewoner Edo Vellenga deed donderdagavond mede namens andere bewoners in de raadscommissie Ruimte, Wonen en Natuur (RWN), zijn verhaal.

“Vooral het vrachtverkeer neemt enorm toe,” aldus Vellenga, wiens tuin nagenoeg grenst aan de N231. “Daarnaast wordt er erg hard gereden. Bewoners willen graag dat de mogelijkheden worden bezien om, in samenspraak met de provincie, het vrachtverkeer op de weg te beperken. Er verrijzen namelijk steeds meer huizen langs de N231, de gemeente wil de woonwijk De Scheg ontwikkelen en ook een industrieterrein dat direct aan de N231 en N201 grenst. De verwachting is dat door die ontwikkelingen het verkeer, vooral het vrachtverkeer, nog verder toeneemt.”

ROUTE Vellenga denkt dat er een goede alternatieve route is voor de vrachtwagens, met name voor die van en naar de bloemenveiling rijden: “Bij de bloemenveiling is er een fly-over naar de N201, vrachtwagens kunnen vervolgens verder doorrijden achter Schiphol langs. Volgens de navigatie is dat misschien een net iets langere route dan richting Amstelveen en langs het Amsterdamse Bos, maar het kan veel vrachtverkeer schelen.”

Om de snelheid terug te dringen denkt Vellenga vooral aan het gebruik van flitspalen. De weg levert ook veel lawaai op. “Als er minder snel gereden wordt, dan zal geluidsoverlast afnemen,” zei hij.

ONGELUKKEN Na een vraag uit de commissie kon Vellenga niet zeggen of er ook veel ongelukken gebeuren. Wel wees hij op de rotonde nabij de Aalsmeerse woonwijk Nieuw-Oosteinde, waar veel fietsers, met name ook scholieren en kinderen op weg naar sportactiviteiten,passeren: “Veel vrachtwagens met bloemen rijden met grote aanhangers en kunnen die rotonde maar net nemen. Die rotonde is niet gemaakt voor zwaar vrachtverkeer.”

De raadscommissie bepaalt nu zelf of het onderwerp op de agenda komt voor het bespreken van een eventuele aanpak van de problemen op de Legmeerdijk.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie