De huidige halte van tramlijn 25 aan de Strawinskylaan.
De huidige halte van tramlijn 25 aan de Strawinskylaan. Gemeente Amstelveen

Amstelveenlijn krijgt in 2022 tijdelijke halte vlak naast Station Zuid

19 maart 2021 om 13:00 Verkeer en vervoer

AMSTELVEEN Er komt een tijdelijke eindhalte voor lijn 25 (ook wel bekend als de Amstelveenlijn) aan de Eduard van Beinumstraat, aan de noordkant van station Amsterdam Zuid. Dat zijn de opdrachtgevers van het project Zuidasdok donderdag overeengekomen. De tijdelijke halte is nodig omdat door vertraging bij het project Zuidasdok de definitieve halte op zijn vroegst pas in 2028 in gebruik kan worden genomen. Die komt dan aan de Schönberglaan aan de zuidkant van het station.

Het project Zuidasdok betreft het ondertunnelen en verbreden van Ringweg A10 ten hoogte van de Zuidas. Wethouder Rob Ellermeijer (Verkeer en Vervoer) staat positief tegenover de komst van de tijdelijke halte bij het station. “De tijdelijke oplossing  aan de Eduard van Beinumstraat is vergelijkbaar met de uiteindelijke halte aan de Schönberglaan, maar dan tijdelijk aan de noordkant van de A10 in plaats van aan de zuidkant. Een groot compliment aan de Vervoerregio Amsterdam en de opdrachtgevers van Zuidasdok voor het zoeken naar de best mogelijke oplossing voor de reizigers.”

SNELLER OVERSTAPPEN Op dit moment eindigt lijn 25 aan de Strawinskylaan. Dat wijzigt in 2022 in de Eduard van Beinumstraat. De begin- en eindhalte ligt dan direct naast het station, waardoor het mogelijk wordt om snellere over te stappen. Reizigers hoeven dan niet meer van de Strawinskylaan via het Zuidplein naar de trein of metro te lopen. Op het moment dat de locatie nodig is voor de bouw, verplaatst de halte alsnog tijdelijk terug naar de Strawinkylaan totdat het dak van de zuidelijke snelwegtunnel klaar is en het tramstation zijn definitieve plek aan de Schönberglaan krijgt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie