Omdat er geen opstelvakken voor afslaand verkeer zijn, moeten auto's vaak onnodig wachten op de tram
Omdat er geen opstelvakken voor afslaand verkeer zijn, moeten auto's vaak onnodig wachten op de tram Monique Sons

Kruispunt Dr. Willem Dreesweg-Jupiter-Melkweg gaat op de schop

10 februari 2021 om 14:00 Verkeer en vervoer

AMSTELVEEN Het kruispunt Dr. Willem Dreesweg-Jupiter-Melkweg wordt heringericht voor een betere verkeersveiligheid en doorstroming van het verkeer. Hiertoe heeft het college van B en W een ontwerpverkeersbesluit genomen.

Op het kruispunt moeten fietsers en voetgangers zich mengen tussen het autoverkeer. Onder hen zijn schoolgaande kinderen. Auto’s moeten bovendien onnodig wachten als er een tram aan komt, omdat er geen opstelvakken voor afslaand verkeer zijn.

DOORSTROMING “We willen de veiligheid en doorstroming verbeteren met een herinrichting en een nieuwe verkeersregelinstallatie”, zegt wethouder Rob Ellermeijer. “Fietsers en voetgangers, onder wie schoolgaande kinderen, moeten veilig kunnen oversteken en de doorstroming moet beter.”

HERINRICHTING Voor de herinrichting wordt onder meer het zuidelijke gedeelte van de oostelijke kruising Dreesweg-Jupiter-Melkweg afgesloten voor motorvoertuigen. Het fietspad in zuidelijke richting wordt een verplicht fietspad en fietsers krijgen voorrang op het kruisend verkeer op Jupiter en Melkweg. Hiernaast wordt nog een aantal aanpassingen gedaan waaronder een voetgangersoversteekplaats op het noordoostelijke deel van Jupiter.

ZIENSWIJZE Het ontwerpverkeersbesluit wordt 15 februari 2021 gepubliceerd in het Gemeenteblad. 16 februari ligt het ter inzage en begint de zienswijzeprocedure. Het college van B en W neemt in mei een definitief verkeersbesluit. De werkzaamheden staan gepland voor juli en augustus in de schoolvakantie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie